donderdag 8 december 2016

Stijlvolle geschenktips : Samplebox met whisky uit de Elzas

Voor wie het idee van whisky-samples wel leuk vindt, maar niet dadelijk interesse heeft in een abonnementsformule, vond ik bij ABC Totaal nog een leuke samplebox met 3 tubes van 4 cl. Deze leverancier staat vooral bekend om zijn ietwat eigenzinnige bottelingen van Elzaswhisky. Deze samplebox is alleszins een leuk pakketje voor onder de kerstboom.

In de tubes zitten volgende drie whisky’s :
  • AWA (Authentic Whisky Alsace) :
Whisky uit de Elzas, 1 maand gerijpt op een vat van “Marc de Muscat”, een grappa gemaakt van de most van muskaatdruiven. Gebotteld aan 43° in de Herfst van 2015. Niet koud gefilterd.

In de neus heel veel fruit, typisch voor de muskaatdruif. In de mond een mooie ronde fruitige compotesmaak.
  • WAT (Whisky Authentic Terroir) :
Whisky uit de Elzas, gerijpt op een Armagnac vat, niet gefilterd, 51°

In de neus heel veel hout, wat typisch is voor Armagnac, amandelschors, pitten van fruit en lentebloemen. In de mond een vrij stevige start door het hogere alcoholgehalte, maar verder rond en elegant. Een whisky om van te genieten.
  • WAW (Whisky Authentic World) :
Whisky uit de Elzas, 4 jaar gerijpt op een Olorosso Sherry vat, niet gefilterd, 47,9°.

Na de reeks AWA (Authentic Whisky Alsace) en WAT (Andere gebieden dan de Elzas) is er nu een nieuw gamma WAW waarbij vaten uit de hele wereld worden gebruikt voor de rijping. Het eerste resultaat is een rijping op Olorosso sherryvaten. We nemen toetsen waar die we ook kennen van de Schotse whisky’s.
Deze samplebox, maar uiteraard ook flessen met deze verschillende whisky's, zijn verkrijgbaar via de webshop van ABC Totaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten