Cointreau is een merk wat uiterst zelden iets nieuws op de markt brengt. In taxfree shops op luchthavens kan je soms wel eens een versie ontdekken met bloedsinaasappel, maar ik was helaas nog niet in de gelegenheid om die te testen. Wat ik wel mocht testen van producent Rémy Cointreau was de nieuwe Cointreau Noir, die ongeveer een jaar geleden op de markt werd gebracht. Om eerlijk te zijn was ik ‘m nog niet vaak tegengekomen, tenzij in de backbar van de betere cocktailbars. Momenteel kan je Cointreau Noir ook in de winkels vinden in een mooie luxe-cadeaubox voor de eindejaarsfeesten, waardoor hij ook perfect in deze artikelreeks past.
Cointreau Noir verenigt de smaken van de bekende Cointreau
likeur met de cognac van Remy Martin. Waar bij de gewone Cointreau de
sinaasappelschillen weken in een neutrale alcohol, kiezen ze hier dus voor een
uitstekende cognac uit hun eigen portfolio. Na de sinaasappelschillen laat de master
distiller er ook nog noten en amandelen in macereren om tot de gewenste smaken
en aroma’s te komen. Met deze nieuwe likeur heeft Cointreau vermoedelijk
getracht om een directe concurrent te produceren voor Grand Marnier, die
eveneens gemaakt wordt op basis van cognac.
Proef deze nieuwe likeur zeker eens puur of met enkele
blokjes ijs in een cognacglas, dan merk je onmiddellijk dat deze likeur perfect
als digestief kan geserveerd worden. Toch leent deze nieuwkomer zich ook opnieuw
als een zeer smaakvol ingrediënt voor heel nieuwe cocktails. Wij gingen er zelf
mee aan de slag en creëerden voor onze volgers deze twee lekkere cocktails :
Double Strainger Cocktail “Entre Amis”
Ingrediënten
6 cl
Tanqueray Gin3 cl Cointreau Noir
2 dashes Grapefruit bitters
15 ml suikersiroop
Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een mengbeker met ijs. Stevig
roeren tot het drankje voldoende gekoeld en gemengd is. Strainen in een
voorgekoeld Martiniglas. Afwerken met een gedroogd citroenschijfje en/of een cocktailkers.
Double Strainger cocktail “This is NOT a Margarita”
Ingrediënten
4 cl Tequila El Domador Reposado 2 cl vers limoensap
3 cl Cointreau Noir
1 cl suikersiroop
1 dash Orange bitters
Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een shaker met ijs. Krachtig
shaken gedurende 15 seconden. Dubbel strainen doorheen een extra zeefje in een
voorgekoeld Margaritaglas. Afwerken met een gedroogd citroenschijfje.
De geschenkbox van Cointreau Noir is verkrijgbaar bij de betere supermarkt en drankenhandel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten