zaterdag 10 december 2016

Stijlvolle geschenktips : Johnnie Walker Blue Label Winter Edition

Bij het samenstellen van deze themaweek heb ik er zorg voor gedragen om producten te selecteren uit verschillende prijsklassen. Tenslotte verdient deze maand toch iedereen een leuk geschenkje, ongeacht het voorziene budget. De topper waarmee we deze themaweek afsluiten is natuurlijk een exclusief geschenk, waarvan er slechts 100 flessen beschikbaar zijn voor de Belgische markt : Johnnie Walker Blue Label Winter Edition.
Ik vernam trouwens dat er voor de UK 600 flessen beschikbaar zouden zijn en voor Duitsland 636 flessen, een handige tip voor wie nog gaat kerstshoppen in Londen, Aken of Keulen !


Johnnie Walker heeft meerdere bottelingen in zijn gamma (Red Label, Black Label, Double Black, Green Label, … ), maar deze speciale Blue Label flessen komen slechts nu en dan op de markt, in een beperkte uitgave en meestal in aanloop naar de feestdagen. Slechts één op tienduizend vaten, afkomstig uit alle uithoeken van Schotland, komt in aanmerking voor gebruik in deze luxe-blend. Blue Label is een zachte whisky boordevol aroma’s. Denk aan toetsen van gedroogd fruit, hout, honing, noten, kruiden, bloemen en een vleugje rook wat ook blijft hangen in de nasmaak. Absoluut een whisky om puur van te genieten, met een glas ijswater ernaast om wisselend tussen beide glazen telkens weer opnieuw op zoek te gaan naar alle smaken en aroma’s. Maar toch durft Johnnie Walker het ook aan om een cocktailrecept met ons te delen wat alle sterke punten nog eens extra in de verf zet. Deze ‘Four Corners’ cocktail is een variatie op de Old Fashioned en geïnspireerd op de reizen die Johnnie Walker en zijn vertegenwoordigers maakten naar alle uithoeken van onze planeet.
 
De kokossuiker, een natuurlijke zoetstof gemaakt van het sap van kokospalmbloesems, verwijst naar Amerika. De druppels kardemom bitters vertegenwoordigen India en het warme klimaat van de kruidenroute. De morello kers weerspiegelt Azië, waar de Japanse kerselaren het dynamische karakter van de seizoenen symboliseren.

Cocktail : Four Corners
Ingrediënten
5 cl Johnnie Walker Blue Label Winter Edition
1 scheutje kokossuikersiroop
3 druppels kardemom bitters
1 Morello kers en een stukje sinaasappelschil


Bereiding
Voeg alles samen in een whisky tumblerglas met ijsblokjes. Even kort roeren om te mengen.

 Johnnie Walker Blue Label Wintereditie is verkrijgbaar bij de betere whiskyspeciaalzaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten