vrijdag 9 december 2016

Stijlvolle geschenktips : Discovery Box Vermouth

Misschien wel het fijnste aspect van deze feestmaand zijn de vele leuke geschenkboxen die nu in de winkels liggen. Bij supermarktketen Delhaize ontdekten we een reeks van drie aperitiefboxen, waarvan we er ook eentje op onze testbank gooiden. Wij testten de ‘Discovery Box Vermouth’, maar ik vermeld graag dat er in dezelfde reeks ook een ‘Discovery Box Gin’ verkrijgbaar is met twee kleine flesjes B-Gin en als laatste is er ook nog een ‘Discovery Box 0% alcohol’ met Teichenné, speciaal voor de Bob's.

In onze Discovery Box Vermouth vinden we een flesje van 37,5 cl Carpano Antica Formula vermout, zonder twijfel één van de betere vermouts die je vandaag kan vinden in de supermarkt. Verder bevat deze box een mooi Negroni-glas en meerdere doosjes met specerijen die je als botanical in het glas kan toevoegen: gedroogde sinaasappelschijfjes, steranijs, kaneel en sinaasappelzeste.

Uiteraard kan je hiermee al een lekker aperitiefje op tafel zetten. Vul het glas met ijsblokken, voeg 5 cl vermout toe, versier het glas met een steranijsje en een sinaasappelschijfje en klaar !

Voor mij mocht het toch net iets meer zijn, dus ik koos voor een ‘Negroni on the rocks’, vertrekkende vanaf deze ingrediënten.
Ingrediënten
3 cl Carpano Antica Formula Vermout
3 cl Biercée Gin Thesis & Antithesis
3 cl Campari
Steranijs
Gedroogd sinaasappelschijfje


Bereiding
Voeg de drie dranken samen in een mengbeker met veel ijs. Stevig roeren tot alles goed gemengd en gekoeld is. Doorheen een zeefje uitgieten in het Negroni-glas, gevuld met verse ijsblokken.

Versieren met een gedroogd sinaasappelschijfje en een steranijs.


De drie verschillende Discovery boxen zijn verkrijgbaar bij Delhaize.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten