vrijdag 16 december 2016

Extra geschenktip : Alchemistbox Smoky Spiced Apple

Dat het zeer drukke tijden zijn bij de invoerders en distributeurs van dranken hebben we al meermaals kunnen vaststellen, hierdoor kwam helaas deze mooie Alchemistbox te laat toe om nog deel te nemen aan onze themaweek “Stijlvolle geschenktips voor de eindejaarsfeesten”. Maar we weten natuurlijk dat heel wat mensen nog tot de laatste dag op zoek blijven naar dat ene geschikte kadootje. Misschien is deze box wel jouw ideale cocktail-geschenk?

De Alchemistbox Smoky Spiced Apple bevat zo ongeveer alles wat je nodig hebt om 4 perfecte kerstcocktails te maken op basis van twee varianten van de ons reeds gekende Ole Smoky Moonshine. De inhoud van deze box zorgt ook bij de meer ervaren cocktail-hobbyist beslist voor een glimlach op het gezicht. Volgende zaken vinden we terug in de doos :
  • Twee flesjes Schweppes Premium Mixer Ginger Ale
  • Een barlepel
  • Een glazen ‘Alchemist maatbekertje’ met handige en vooral zeer duidelijk afleesbare inhoudsaanduidingen (wat ik toch nog wel eens mis op gewone jiggers)
  • Kaneelstokjes
  • Een 100 ml flesje Ole Smoky Cinnamon Moonshine
  • Een 100 ml flesje Ole Smoky Apple Pie Moonshine
  • Een brochure met de werkwijze voor je cocktails
Er bestaat ook een iets duurdere uitvoering van de box met twee mooie Old Fashioned glazen erbij. Een cocktail met de heerlijke aroma’s van kaneel en appeltaart brengt je natuurlijk onmiddellijk helemaal in kerstsfeer. Is deze ‘smoky spiced apple’ kerstcocktail toch niet echt jouw ding? Weet dan dat er ook een tweede Alchemistbox verkrijgbaar is met de ‘Red Ginger’ cocktail, op basis van Albatross (een Belgische likeur van braambessen en citroen) en HAVN Bangkok gin.

Smoky Spiced Apple cocktail

Ingrediënten
20 ml Ole Smoky Moonshine Cinnamon
25 ml Ole Smoky Moonshine Apple Pie
100 ml Schweppes Premium Mixer Ginger Ale
2 kaneelstokjes
Een stukje sinaasappelschil (opgelet: Dit is uiteraard een vers product en zit niet mee in de box !)
Bereiding
Vul een Old Fashioned glas met ijsblokken. Voeg beide moonshine varianten toe en roer een tiental seconden met de barlepel. Vul verder aan met Ginger-Ale. Voeg voorzichtig twee kaneelstokjes en een stuk sinaasappelschil toe aan de cocktail voor een extra aroma tijdens het proeven.

TIP: Enkele druppels Angostura bitters toevoegen aan dit recept zal een meer kruidige smaak opleveren en tevens meer balans bieden aan de sterke kaneel.
De Alchemistbox is onder meer verkrijgbaar via de Luxury ForMen webshop
Meer info op
www.alchemistbox.be - Met dank aan Grit Beverages.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten