zondag 2 oktober 2016

Verslag bloggersevent - Lidl lanceert een webshop met +700 wijnen


Zodra de eindejaarsfeesten stilaan in het zicht komen is het ook weer tijd voor de vele wijnbeurzen en wijnevents. Vorige week was ik uitgenodigd voor een origineel wijnevent. In navolging van een aantal andere supermarktketens heeft ook Lidl besloten om voortaan een uitgebreide webshop online te zetten met meer dan 700 verschillende wijnen. Dat is alvast een zeer stevige wijnkelder om uit te kiezen voor de feestdagen.
Tijdens het lanceringsevent mochten we kennismaken met het assortiment en stelden we ook vast dat het vooral heel erg goed zit met de prijs/kwaliteitsverhouding. Lidl stelt zelf “We willen de klant een sterk aanbod aan scherpe Lidl-prijzen bieden” en dat was zeker de waarheid.
Na een welkomstwoord en een glaasje Champagne (Bessinger Brut Grand Prestige Premium Cuvée) mochten we onder deskundige begeleiding van wijnkenner en voormalig wijnjournalist Harry De Schepper een zestal geselecteerde wijnen proeven. Naar mijn persoonlijke smaak waren deze zonder uitzondering ook alle zes zeer geschikt om een lekkere maaltijd te begeleiden.

Montagny Premier Cru AOP Cave de Genouilly 2014
Chardonnay
Bourgogne, Frankrijk
Vega Del Pas Verdejo Rueda 2014
Verdejo
Rueda, Spanje
Baturrica Gran Reserva 2010 – Tarragona DO
Tempranillo / Cabernet Sauvignon
Tarragona, Spanje
Vinya Carles Crianza 2010 – Priorat DOCa 2010
Cuvée
Catalonië, Spanje
Château D’Eck Grande Cuvée Pessac-Léognan AOP 2009
Cabernet Sauvignon / Merlot / Petit Verdot / Cabernet Franc
Bordeaux, Frankrijk
Château Haut De La Becade Pauillac AOP 2009
Cabernet Sauvignon / Merlot / Cabernet Franc
Bordeaux, Frankrijk

Na de degustatie konden we in de e-lounge zelf kennis maken met de webshop en werden we verwend met culinaire degustaties. Ik proefde nadien ook nog de Saint Veran en een Riesling uit de Elzas dewelke beide ook absoluut niet teleurstelden.
P.S. Zoals gebruikelijk kan je op onze Facebook pagina ook een fotoalbum terugvinden met enkele sfeerbeelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten