woensdag 19 oktober 2016

OFW (3/5) - Angostura 1919 Rum

Old Fashioned Week : Cocktailbars wereldwijd promoten deze week de Old Fashioned Cocktail en per verkocht glas gaat er een donatie naar een goed doel. Double Strainger draagt zijn steentje bij door de hele week lang Old Fashioned recepten te publiceren. Deze themaweek kwam tot stand met de bereidwillige medewerking van Delhaize, Cinoco en Grit Beverages. Angostura 1919 rum is verkrijgbaar in de supermarkten van Delhaize en op DelhaizeWineworld.


Tijdens een themaweek rond de Old Fashioned cocktail kunnen we natuurlijk niet om het merk Angostura heen. De bekende cocktailbitter met het oversized etiket is altijd al de vaakst gebruikte bitter geweest waarvan enkele druppels enorm bijdragen tot het aroma en de uiteindelijke smaak van heel wat klassieke cocktails zoals de Old Fashioned. Wat veel mensen wellicht nog niet weten is dat ‘The House of Angostura’ in Trinidad niet alleen deze bekende bitter produceert, maar ook bijzonder lekkere premium rum!
Een Old Fashioned met rum is misschien niet de eerste mogelijkheid die je in gedachten had, nochtans lijkt het erop dat al heel vroeg in de geschiedenis van deze cocktail er wellicht ook met rum werd gewerkt. Natuurlijk kiezen we in dit geval voor een gerijpte bruine rum. Op advies van de invoerder van dit merk kozen we de Angostura 1919 Deluxe Aged Carribean Rum. Zeer recent bracht deze producent trouwens een gloednieuwe Super Premium Rum op de markt, Angostura 1787, die we binnenkort ook nog apart op deze blog zullen bespreken.
Na onze cocktails met bourbon en tequila gaan we vandaag toch een klein stapje verder met experimenteren. Dit is een bruin/amberkleurige rum met een zacht aroma van chocolade en vanille. Dit aroma zullen we nog versterken door te kiezen voor Chocolate Bitters i.p.v. Angostura bitters en vanillesiroop i.p.v. suiker of suikersiroop. We proeven ook noten en warme toast, wat we ook nog iets versterken met enkele druppels Noten bitters. Als extra aroma voegen we nog een klein beetje sherry toe, waarmee we alles smaken in elkaar laten vloeien.
Dit is een compleet andere kijk op de klassieke “Old Fashioned” met heerlijke chocolade-, vanille- en notenaroma’s, die ook prima past bij de herfst.
Geef nu toe: vanille, chocolade, noten… je droomt er toch helemaal bij weg?
 

Cocktail : “Angostura Rum Old Fashioned”Ingrediënten
5 cl Angostura 1919 Rum
0,75 cl Vanillesiroop
2 dashes Chocolate bitters
2 dashes Nutty bitters
0,5 cl Oloroso Sherry
Sinaasappel
Cocktailkers
Kaneelstokje

Bereiding
In deze bereiding gebruiken we zoals je kan zien in de ingrediëntenlijst geen gewone suiker. We voegen de rum, vanillesiroop, sherry en bitters samen in een groot mengglas. Vul het mengglas met ijsblokken en roer tot het glas ijskoud is en je letterlijk het volume van de cocktail iets ziet toenemen door het smeltwater. Strainen in een mooie tumbler en versieren met een sinaasappelzeste, een cocktailkers en een kaneelstokje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten