maandag 24 oktober 2016

Verslag Gault&Millau Culinary Innovators Event

Vorige week was ik voor onze zusterblog Tineke’s Cucina aanwezig op het “Culinary Innovators” event van Gault&Millau. Prominente sprekers en chefs kwamen er vertellen hoe zij het verschil maken en wat zij verwachten voor de toekomst van de gastronomie. Een aantal zaken die op het podium werden verteld, kunnen zeker ook gelden voor de barwereld. Ook hier hebben we immers bartenders die vergaand experimenteren, terwijl anderen kiezen voor puur en simpel met ingrediënten van hoge kwaliteit. Ook de oproep van Peter Goossens, internationaal gezien als één van de allerbeste chefs wereldwijd, om te specialiseren zodat men echt naar jouw zaak komt voor een welbepaald gerecht… dat kan ook staan voor een doorgedreven specialisatie in vb. bourbon- of rum-cocktails.

De netwerkreceptie achteraf vond ik zo mogelijk nog meer de moeite dan het event op zich. Bernard Massard was aanwezig met zijn net-iets-betere crémant “Cuvée de l'Ecusson” die ik zeer goed ken van onze tripjes naar Luxemburg. Brouwerij Het Anker uit Mechelen pakte uit met zijn voortreffelijke Belgische whisky en het barteam van Schweppes Premium Mixers maakte Ginger-Ale cocktails met Bulleit Bourbon en Zacapa Rum.
Uiteraard was ook de hoofdsponsor van het event, Nespresso, aanwezig met een grote stand. Hun grote droom voor de toekomst is een uitgebreide koffiekaart in elk restaurant, of waarom niet, een kaart met koffiecocktails voor na de maaltijd.
De aanwezigen op dit event waren uitsluitend horecaprofessionals. Tussen de vele (bekende en minder bekende) chefs en souschefs ontdekte ik ook de twee top-bartenders van The Pharmacy in Knokke, Hannah en Ran Van Ongevalle. Hannah is natuurlijk ook één van de ambassadeurs van Nespresso.
Nog enkele weken geduld, dan komt het volgende event van Gault&Millau eraan, wanneer de nieuwe restaurantgids zal worden voorgesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten