dinsdag 18 oktober 2016

OFW (2/5) - El Domador Añejo Tequila


Old Fashioned Week : Cocktailbars wereldwijd promoten deze week de Old Fashioned Cocktail en per verkocht glas gaat er een donatie naar een goed doel. Double Strainger draagt zijn steentje bij door de hele week lang Old Fashioned recepten te publiceren. Deze themaweek kwam tot stand met de bereidwillige medewerking van Delhaize, Cinoco en Grit Beverages. El Domador tequila is verkrijgbaar in de supermarkten van Delhaize en op de e-shop. 

Zoals ik reeds vermelde in het kick-off artikel maak ik deze week niet alleen Old Fashioned cocktails met bourbon, maar ook met andere smaakvolle spirits. Vandaag gaan we richting Mexico met een bijzondere gerijpte tequila.

De gedurende 13 maanden gerijpte El Domador Añejo is een amberkleurige tequila van 100% blauwe agave. Aroma’s van zwarte peper, koffie, nootmuskaat, vanille en pudding. Heerlijke smaken van rood fruit, houtskool, vanille, pudding, mokka, koffie. Dit is zeker geen tequila voor een shotje, maar hij is absoluut bruikbaar als een heerlijk after-dinner digestief.

Leuk om weten is dat El Domador Añejo in augustus een zilveren medaille kreeg op de prestigieuze ‘Concours Mondial de Bruxelles – Spirit Selection’, die plaatsvond in Tequila City, Jalisco, Mexico. Deze wedstrijd werd georganiseerd o.l.v. de Nationale Kamer van de Tequila-industrie en kreeg maar liefst 300 tequila’s op de testbank.

Uiteraard is deze bekroonde tequila ook zeer geschikt om er een Old Fashioned mee te bereiden. We volgen vandaag het recept van Manuel Wouters, die zelf mee aan de wieg stond van de drie verschillende El Domador tequila bottelingen (Silver, Reposado en Añejo).

Cocktail : “El Domador Old Fashioned”

Ingrediënten
4,5 cl El Domador Anejo Tequila
2 zestes van limoen
1 zeste van sinaasappel
1 tl rietsuiker
½ tl Bitter Truth Orange bitters
2 cl Soda of bruisend water
1 cocktaillepel rietsuikersiroop


Bereiding
Snijd met een dunschiller de zestes en doe ze in het tumblerglas. Voeg daar de rietsuiker en Orange bitters aan toe. Plet de suiker met de achterkant van de cocktaillepel in de zestes. Voeg er de soda aan toe en roer tot de suiker oplost. Doe er de Tequila en rietsuikersiroop bij. Serveer met veel ijsblokjes. Goed roeren.

Voor de foto besloot ik om de limoen als partje naast het glas te leggen, als artistieke knipoog naar de bekende tequilashotjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten