woensdag 26 oktober 2016

Carrefour Wild Weekend Bloggerevent


(Foto : Walkie Talkie)

Vorig weekend was de wederhelft (Foodblogster Tineke’sCucina) uitgenodigd om samen met een groep bekende foodbloggers een weekend door te brengen in de Ardennen, waar ze zouden kennis maken met wildspecialiteiten van Carrefour. Toen het definitieve programma voor het weekend binnenkwam, bleek dat er op vrijdagavond ook een uitgebreide gintasting voorzien was. Dat was uiteraard helemaal op maat van Double Strainger en twee e-mailtjes later mocht ik ook mee.
We werden ontvangen in het prachtige hotel ‘Quartier Latin’(****) in Marche-en-Famenne. Na een eerste kennismaking en een lekker koud buffet kwamen de flessen op tafel. We kregen deskundige uitleg van niemand minder dan Baptiste van Outryve, directeur communicatie bij Carrefour maar ook stichter van The Bruges Gin Club. Deze club heeft niet alleen een eigen unieke gin op de markt gebracht, The Black Swan, maar hun kennis en expertise werd al vaak ingeroepen bij de definitieve samenstelling en ‘finetuning’ van heel wat Belgische gins.
Volgende flessen werden geproefd :
  • Junipero : Een Amerikaanse pure en droge distilled gin. Veel jeneverbes, koriander en citrus.
  • Black Gin : Een complexe Duitse gin met 74 ingrediënten. Veel jeneverbes, citroenschil, laurier, kamille, sinaasappelschil, gember en koriander.
  • Nordes Atlantic Galicia : Een Spaanse gin met 15 kruiden. Jeneverbes, citroengras, citroenschil, eucalyptus, kardemom, salie, kinine, gember, zeekraal, hibiscus , munt, zoethout en thee. Om de bijzondere smaak te verkrijgen voegen ze ook een distillaat toe van Albariño wijn.
  • Bobby’s : Een Nederlandse gin uit Schiedam in een typische jeneverfles. Naast de gebruikelijke botanicals ook kruidnagel, koriander, citroengras, peper en enkele exotische kruiden.
  • The Black Swan : Na jarenlang mixen en testen werd een gin gestookt met 7 botanicals die in geen enkele andere gin samen te vinden zijn. Alleen Jeneverbes, engelwortel en koriander worden vermeld, de overige ingrediënten blijven geheim. Een zeer zachte gin die in smaak en aroma een beetje alle richtingen uitgaat, waarmee ik bedoel dat hij absoluut niet overheersend is in één bepaalde richting. Een zachte florale gin in geur en smaak. Ik zou zeker geen tonic gebruiken die teveel eigen smaken toevoegt.
De tweede dag van het ‘Wild Weekend’ werd al heel vroeg aangevat met een stevige boswandeling waar we onder deskundige begeleiding champignons mochten plukken. Aansluitend reden we naar een jagershut op de Baraque de Fraiture, waar we met het hele team een lekkere viergangen wildmenu mochten klaarmaken en degusteren.
Uiteraard ben ikzelf absoluut geen hobbykok of foodblogger, dus mijn rol beperkte zich tot keukenhulpje met enkele eenvoudige taken zoals het ‘slachten’ en tot kleine blokjes versnijden van een stevige (zijn die altijd zo hard ?) knolselder.
Het menu werd uiteraard ook begeleid door enkele lekkere wijntjes: De witte Cersius 2015 was lekker fris en niet te overheersend zodat hij perfect het voorgerecht met eend en wilde paddenstoelen kon begeleiden zonder invloed te hebben om de smaak. De rode bergerac Château de Pique-Sègue 2009 paste ook prima bij de drie soorten wild in het hoofdgerecht, maar was misschien iets minder opvallend. Over het eten ga ik niet verder uitweiden, dit laat ik over aan onze zusterblog Tineke’s Cucina. Een welgemeende ‘dankjewel’ aan Carrefour en het P.R. bureau Walkie-Talkie, dat ik als niet-foodblogger ook mocht deelnemen aan dit schitterend event.

P.S. Zoals gebruikelijk kan je op onze Facebook pagina een fotoalbum terugvinden van dit ‘Wild Weekend’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten