Dit jaar hadden we echter het probleem dat onze agenda
overvol zat en we amper een uurtje tijd hadden op zondagavond om de beurs te
bezoeken. Aangezien mijn blog in hoofdzaak gaat over cocktails en spirits
besloot ik dan ook om daar de nadruk op te leggen. We liepen wat vlotter voorbij
alle wijnstanden (met dit jaar Libanon als gastland) en zochten naar de leukste
nieuwe spirits.
Fibre Gin is een nieuwe Belgische gin van sommelier,
wijnmaker en distillateur Tim Van De Woestyne. Een bizarre Western Gin die
gedistilleerd wordt met kruiden gekozen op basis van edele metalen. Absoluut
geen klassieke gin, maar subtiele hints van gom, pepermunt en drop. De
gebruikte kruiden zijn zilverdistel, zilverschoon, zilverkaars, gulden
sleutelbloem, goudsbloem, guldenroede en ijzerhard. Misschien een bizarre
manier om je botanicals te kiezen, maar best lekker !
Bij Helsinki Dry Gin was het niet helemaal duidelijk of ze hun gin kwamen promoten of hun gin-catering service. Ik ben er niet in geslaagd om hun aandacht te trekken om te mogen proeven. Ook een pluim voor de zeer mooie stand van Lillet. Helaas raakten we daar niet voorbij een aantal hardnekkige proevers die duidelijk al veel te veel geproefd hadden. Hiermee hadden we ook meteen het nadeel ontdekt van de beurs te bezoeken op het einde van de dag. ;-)
Bij Helsinki Dry Gin was het niet helemaal duidelijk of ze hun gin kwamen promoten of hun gin-catering service. Ik ben er niet in geslaagd om hun aandacht te trekken om te mogen proeven. Ook een pluim voor de zeer mooie stand van Lillet. Helaas raakten we daar niet voorbij een aantal hardnekkige proevers die duidelijk al veel te veel geproefd hadden. Hiermee hadden we ook meteen het nadeel ontdekt van de beurs te bezoeken op het einde van de dag. ;-)
De leukste ontdekking op deze beurs was de stand van het merk Roner. Grappa,
spirits en likeuren uit Zuid-Tirol. Hier mochten we een aantal unieke producten
proeven en werden afspraken gemaakt voor de toekomst. Een aantal onbekende
producten werden voorgesteld zoals de Holler Sambo, een zeer lekkere spirit die
ook het originele mixproduct was of is voor de bekende Hugo-cocktail. De
Williams Reserv is een schnapps gestookt van Poire Williams peren. Bijzonder
aromatisch en smaakvol, wat ook niet anders kan wanneer je weet dat er maar
liefst 8 kg peren nodig zijn voor amper 1 fles. Een glaasje hiervan zou zeker
niet misstaan naast een lekker kaasbordje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten