vrijdag 28 oktober 2016

Megavino 2016

Elk jaar is Megavino zowat de grootste wijnbeurs die ons land te bieden heeft. Al kijk ik zeker ook heel erg uit naar Winefair, die hun aantal beurzen dit jaar verdubbelen van twee naar vier locaties.
Dit jaar hadden we echter het probleem dat onze agenda overvol zat en we amper een uurtje tijd hadden op zondagavond om de beurs te bezoeken. Aangezien mijn blog in hoofdzaak gaat over cocktails en spirits besloot ik dan ook om daar de nadruk op te leggen. We liepen wat vlotter voorbij alle wijnstanden (met dit jaar Libanon als gastland) en zochten naar de leukste nieuwe spirits.
Fibre Gin is een nieuwe Belgische gin van sommelier, wijnmaker en distillateur Tim Van De Woestyne. Een bizarre Western Gin die gedistilleerd wordt met kruiden gekozen op basis van edele metalen. Absoluut geen klassieke gin, maar subtiele hints van gom, pepermunt en drop. De gebruikte kruiden zijn zilverdistel, zilverschoon, zilverkaars, gulden sleutelbloem, goudsbloem, guldenroede en ijzerhard. Misschien een bizarre manier om je botanicals te kiezen, maar best lekker !
Bij Helsinki Dry Gin was het niet helemaal duidelijk of ze hun gin kwamen promoten of hun gin-catering service. Ik ben er niet in geslaagd om hun aandacht te trekken om te mogen proeven. Ook een pluim voor de zeer mooie stand van Lillet. Helaas raakten we daar niet voorbij een aantal hardnekkige proevers die duidelijk al veel te veel geproefd hadden. Hiermee hadden we ook meteen het nadeel ontdekt van de beurs te bezoeken op het einde van de dag. ;-)
De leukste ontdekking op deze beurs was de stand van het merk Roner. Grappa, spirits en likeuren uit Zuid-Tirol. Hier mochten we een aantal unieke producten proeven en werden afspraken gemaakt voor de toekomst. Een aantal onbekende producten werden voorgesteld zoals de Holler Sambo, een zeer lekkere spirit die ook het originele mixproduct was of is voor de bekende Hugo-cocktail. De Williams Reserv is een schnapps gestookt van Poire Williams peren. Bijzonder aromatisch en smaakvol, wat ook niet anders kan wanneer je weet dat er maar liefst 8 kg peren nodig zijn voor amper 1 fles. Een glaasje hiervan zou zeker niet misstaan naast een lekker kaasbordje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten