vrijdag 30 september 2016

Dries Botty - TOP 6 World Class Bartender of the year

Een dikke week geleden mocht ik aanwezig zijn op een exclusief ‘sneak peek’ event. Dries Botty, barman van “The Dirty Rabbit” in Antwerpen en enkele maanden geleden gekroond tot beste barman van België, kwam er de cocktails voorstellen waarmee hij zou gaan deelnemen aan de ‘World Class Global Finals’ in Miami.

Dit is de ultieme wedstrijd waar enkel de allerbeste barmannen en barvrouwen ter wereld het tegen elkaar opnemen. Ongeveer 10.000 bartenders uit 56 landen wereldwijd namen in de afgelopen maanden deel aan de nationale competities, enkel de 56 winnaars mochten het deze week tegen elkaar opnemen in de finales in Miami.

Omdat de cocktails ‘highly confidential’ moesten blijven tot de effectieve finale mochten we hierover nog niets verklappen. Vannacht eindigde de finale met een schitterend resultaat voor Dries. Hij kwalificeerde zich doorheen alle rondes tot in de uiteindelijke finale en eindigde zeer verdienstelijk in de Top 6 wereldwijd. De bardame van Café Moderne in Parijs, Jennifer Le Nechet, mag zich dit jaar de beste bartender ter wereld noemen.
Dries viel op door zijn kennis, zijn humor en een zeer hoog “alchemist”-gehalte waarmee hij de jury keer op keer met verstomming sloeg. In de eerste ronde presenteerde hij de Winwood Cooler, waarin een zelfgemaakte shrub zat met agave, gember, hibiscus, shiso en ascorbinezuur. Hij maakte ook een cocktail waarin hij de spirit had aangevet met korsten van parmezaan. In zijn Zero Waste Swizzle zaten heel wat ingrediënten die normaal in de vuilnisbak terecht kwamen, hij gebruikte siropen met onkruid uit Antwerpen, een No Basil smash waarbij het basilicumaroma zelf gecreëerd was met een kruidenmix in olijfolie, hij klopte ter plaatse een granité met droog ijs, … niets was te gek tijdens deze deelname.
 
Dit is een bartender van wereldniveau waarvan we zeker nog heel wat mogen verwachten. Nog even geduld om zijn kunsten te proeven in The Dirty Rabbit, momenteel is Dries onderweg naar de Bahama’s, waar hij gaat ‘guest-bartenden’ in de One & Only Ocean Club.

P.S. Zoals gebruikelijk vinden jullie een volledig fotoalbum van de ‘sneak peek’ op onze Facebook pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten