zondag 25 september 2016

Dries Botty goes to Miami !

Vorige week mocht ik aanwezig zijn op het 'sneak peek' event waar de beste barman van ons land, Dries Botty, de cocktails kwam voorstellen waarmee hij zal deelnemen aan de global finals van de Diageo World Class competitie, die dit jaar doorgaat in Miami. Dit is de grootste en meest gewaardeerde bartender competitie ter wereld waar enkel de allerbesten de strijd aangaan om de internationale titel "World Class Bartender of the year 2016".

DE WORLD CLASS™ FINALE IN MIAMI
Dit jaar heeft de wedstrijd 3 verschillende rondes. In de eerste ronde moeten alle bartenders deelnemen aan 4 proeven. Elke proef is ontworpen om een andere bartending competentie te testen: de techniek, de charme, de persoonlijkheid, de kennis over cocktails en sterke dranken de kunst om een cocktail op een spontane manier te creëren in een voorbereide setting.

Na deze 4 proeven wordt bekend gemaakt welke 12 bartenders naar de volgende ronde mogen om de snelheidstest genaamd “American Classics” te doorstaan. De 6 best presterende deelnemers mogen naar de grote finale ronde “The Miami Shakedown”, een 24-uren pop-up bar.

Een internationale jury bestaande uit de meest uitmuntende bartending experts verzamelen in Miami om de wedstrijd te jureren, waaronder Ewan Morgan (Masters of Whisky), Gaggan Anand (GQ ‘Man of the Year’), Pedro Miguel Schiaffano (Chef bij nummer 20 van de America’s 50 Best Restaurants lijst), Laura Cullen (mentor & coach voor de bartender industrie), Roberto Berdecia (Resident Bartender bij La Factoria, de 45ste beste bar ter wereld), Alex Kratena (schrijver & voormalige voorzitter bij Artisian), Steve Olson (vooraanstaande Amerikaanse expert en schrijver), Julie Reiner (mede-eigenaar van de beste bars in New York) en Ueno Hitesugo (bekende bartender in Tokyo).


DRIES BOTTY - BELGISCHE BARTENDER OF THE YEAR 2016
Afkomstig uit een Antwerpse horecafamilie, was het voorbestemd dat Dries in de bartending wereld terecht kwam. Hij maakte zijn eerste cocktail op 16-jarige leeftijd, toen er op een dag iemand achter de bar ziek viel. Deze ervaring maakte een diepe indruk op hem en sindsdien is zijn passie voor bartending ontstaan.

Nadien belandde hij in de Absinthbar waar Dries de basis leerde van cocktails maken. Anderhalf jaar later ging hij aan de slag bij de gekende bar L’Apereau in Blankenberge waar hij onder de vleugels van Jeroen Van Hecke een enorme lading aan kennis en passie meekreeg.

Na 3 jaar keerde Dries terug naar zijn thuisstad Antwerpen, waar hij als barmanager begon bij Josephines. Ondertussen is het project Josephines een afgesloten hoofdstuk en werd het omgetoverd tot The Dirty Rabbit: een plek waar alles mogelijk is en Dries je de gekste avonden bezorgt.

In mei 2016 won Dries de begeerde titel Bartender of The Year 2016 tijdens de Diageo World Class Finale in België. Dit gaf het startsein voor een internationaal avontuur dat zijn hoogtepunt kent tijdens de internationale World Class Finals in Miami.


Tot na de finale zijn de recepten en foto's van deze cocktails uiteraard onder embargo. Volgende week zal ik alle foto's en info graag met jullie delen.

VOLG DRIES BOTTY LIVE IN MIAMI VANUIT BELGIË
Tijdens de World Class Final in Miami hoef je niets te missen, want 6 live streams leggen alle bartenders vast, van hoogtepunten tijdens de proeven en de eliminatierondes tot exclusieve interviews en behind the scenes. Ga naar
www.theworldclassclub.com/livestream om de wedstrijd op de voet te volgen.


DIAGEO WORLD CLASS™ Global Finals - 26 tot 29 September 2016 - Miami, Florida

Geen opmerkingen:

Een reactie posten