zaterdag 10 september 2016

Eat Brussels, drink Bordeaux !

Voor de echte wijnbeurzen is het nog een aantal weken geduld oefenen. Dan kunnen we weer terecht bij de jaarlijkse topbeurzen zoals Megavino en Winefair. Deze laatste gaat dit jaar zelfs op vier verschillende locaties door (Lanaken, Leuven, Antwerpen en Gent). In afwachting kan je dit weekend alvast even kennismaken met de Bordeaux-wijnen op het Brusselse evenement “Eat Brussels, drink Bordeaux” in het Warandepark.
In een viertal paviljoenen maak je niet alleen kennis met de verschillende wijnen uit deze bekende wijnregio, maar tientallen Brusselse chefs zorgen ook voor een foodpairing met bijpassende gerechten. Er zijn ook meerdere workshops en masterclasses waar je zelf de handen uit de mouwen kan steken.
Midden tussen de paviljoenen staat nog een extra tentje van de Ecole du Vin de Bordeaux, waar je een leuke introductie kan meemaken om je wijnkennis wat bij te schaven. Voor mij persoonlijk was dit het hoogtepunt van het bezoek. De introductie was duidelijk, onderhoudend en werd nog begeleid door een winetasting van twee heerlijke wijnen.
De toegang tot het evenement is gratis, om te proeven zijn er verschillende “passes” te koop, met of zonder gerechtjes, aan zeer democratische prijzen.
Misschien toch een kleine tip voor de organisatie : het zou handig zijn als er aan elke kassa Nederlands en Frans gesproken werd. De kassa waar wij ons aanboden was uitsluitend Franstalig, wat voor mij best een probleem was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten