maandag 12 september 2016

Foodshow Delhaize Herfst/Winter 2016

Vorige week waren we te gast op de Delhaize Foodshow Herfst/Winter 2016.
Hier zagen we alle nieuwigheden voor de volgende maanden, met uitzondering van de verse producten voor de eindejaarsperiode, deze worden pas voorgesteld op een latere foodshow in november. Uiteraard hebben we weer heel wat inspiratie opgedaan voor een aantal leuke artikels voor op deze blog.


Op de foodshow waren er heel wat interessante en lekkere nieuwigheden op vlak van food, daarover lees je ongetwijfeld binnenkort meer op onze zusterblog Tineke’s Cucina. Voor deze blog focussen ons natuurlijk meer op het “drinks” gedeelte van de foodshow.
Enkele producten die ons zeker keihard zijn opgevallen :
  • De suikervrije bieren van Caulier, die we al eerder mochten testen op Tineke’s Cucina. Dit gamma blijft volledig suikervrij, maar om marketingredenen zetten ze dit niet meer extra in de verf. We zagen ook een nieuw glutenvrij bier dat aan de reeks is toegevoegd. Vanaf nu is er een glutenvrij blond bier en glutenvrije Tripel.
  • We proefden de nieuwe en bijzonder lekkere Jinzu gin. Dit is het perfecte huwelijk tussen een klassieke Britse gin, de delicate smaak van kersenbloemen en yuzu citrus, met een finish van Japanse sake. Hiervan mag je zeker nog een uitgebreid testverslag verwachten.
  • Delhaize heeft ook de premium Kentucky bourbon van Bulleit in het gamma opgenomen. Een bourbon wordt verplicht geproduceerd met minstens 51% maïs, maar deze premium bourbon heeft ook een hoger percentage rogge dan gemiddeld, wat zorgt voor een pittig karakter en een zachte en frisse toets. De exacte verdeling voor deze bourbon is 68% maïs, 28% rogge en 4% gemoute gerst. Deze bourbon zal beslist deel uitmaken van onze volgende themaweek : Van 14 tot 22 Oktober is het ‘Old Fashioned Weeken zal ik meerdere recepten voor ‘Old Fashioned’ cocktails posten, op basis van Whisky, Bourbon en Rye, maar evengoed op basis van een gerijpte rum of tequila.
  • De traditionele limonades van Lorina zouden niet misstaan op de toog van eender welke retro cocktailbar. Mooie vintage flessen gevuld met traditioneel gemaakte limonades op basis van Siciliaanse citroenen of bloedsinaasappels. Mooi en lekker !
  • Fruitsappen van Upigny in handige bag-in-box zakken, zonder toegevoegde smaakstoffen of suiker. Het appelsap van de ‘Red Love’ appels vond ik persoonlijk iets te zoet, maar de mix ‘Appel Rabarber’ was heel verfrissend en zou zeker ook kunnen gebruikt worden in cocktails.
  • De zachte en kruidige rode vermouth van Carpano, gemaakt van witte wijn, muscatel en de beste wijnen van Zuid-Italië.
  • De bekende siropen van Monin hadden ook enkele leuke nieuwe smaken. Ik kijk er al naar uit om de slag te gaan met de ‘Bitter’ siroop.
  • Vanaf begin november kan je bij Delhaize ook een echte bier-adventskalender kopen. Inderdaad, hetzelfde principe zoals met de chocolaatjes, maar dan met 24 dagen lang elke dag een ander speciaal biertje om te proeven. Wij hebben de lijst bekeken en het gaat echt wel om een zeer mooie mix van exclusieve bieren en gekende premium merken. Misschien een leuk alternatief voor de typische kerstbieren, maar ook die komen natuurlijk opnieuw in de winkelrekken.

Voor wat betreft wijnen wachten we even tot de volgende foodshow, dan beloven we zeker een overzicht van de meest passende wijnen voor bij het wild tijdens de eindejaarsfeesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten