Jinzu is een Britse gin met sterke Japanse invloeden, wat toch best bijzonder te noemen is. Het recept is ontwikkeld door barvrouw Dee Davis voor haar deelname aan de internationale Diageo-wedstrijd “Show your spirit” in 2013, die ze ook won !
Deze gin vertrekt vanuit een zeer klassieke basis met frisse jeneverbes, koriander en engelwortel, waaraan pittige Yuzu citrusvruchten en delicate kersenbloesems werden toegevoegd. Na de distillatie wordt de gin gemengd met Junmai Sake, eveneens geproduceerd in de Cameronbridge stokerij vlakbij Edinburgh, voor een zachte afdronk. Cameronbridge is de grootste stokerij van Schotland en produceert naast whisky ook heel wat bekende spirits uit het Diageo-gamma (o.a. Smirnoff Vodka, Tanqueray en Gordon's gins, ... ).
Of je deze gin puur proeft of als een gin-tonic met een neutrale bittere tonic, de aroma’s van dennen, eucalyptus , jeneverbes, limoen, kersenbloesem en zelfs noten zijn duidelijk aanwezig. De sake geeft de gin een zoete ondertoon, maar het blijft toch nog steeds een London Dry Gin met veel jeneverbes en citrus. Het is vooral in de afdronk dat de sake blijft hangen met een zweem van limoen.
Deze aromatische gin verdraagt zeker geen tonic die ook nog allerlei extra smaken toevoegt. Voor de perfect serve houden we het dan ook op een klassieke Fever-Tree Premium Tonic.
Een cocktail waarin deze gin zeer goed tot zijn recht komt is een Negroni. Verpest het dan niet met een goedkope mierzoete vermout. Voor de Jinzu Negroni kiezen we de aromatische premium rode vermout van Carpano en de gloednieuwe (alcoholvrije) bitter van Monin. Zelfs voor wie niet zo’n fan is van zware bittercocktails is deze “net-iets-lichtere” versie van de Negroni een zeer aangename verrassing.
Perfect Serve : “Jin
Tonic”
Ingrediƫnten
5 cl Jinzu Gin15 cl Fever-Tree Premium Tonic Water
1 Groene appel
Bereiding
Vul een coppaglas (= het typische ballonglas voor Gin-Tonic)
met veel ijs. Voeg de gin toe en vul verder aan met tonic. Versier het glas met
een schijfje groene appel.
Cocktail : “Jinzu
Negroni”
Ingrediƫnten
4 cl Jinzu Gin4 cl Monin Bitter
4 cl Carpano Antica Formula (Vermout)
1 Sinaasappel
Bereiding
Voeg de gin, bitter en vermout samen in een mengglas met
ijs. Roer voorzichtig tot alles voldoende gemengd en gekoeld is. Giet doorheen
een zeefje in een stevig tumblerglas met verse ijsblokjes. Versier het glas met
een stuk sinaasappelschil of een half schijfje sinaasappel.
Waar te vinden ?
Jinzu Gin, Carpano Antica Formula vermout en Monin Bitter zijn nieuwe producten in het gamma van Delhaize. (http://nl.delhaizewineworld.com – http://shop.delhaize.be)
Jinzu Gin, Carpano Antica Formula vermout en Monin Bitter zijn nieuwe producten in het gamma van Delhaize. (http://nl.delhaizewineworld.com – http://shop.delhaize.be)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten