vrijdag 2 september 2016

Opening SIPSNSODA Pop-up Cocktailbar 1/09/2016

De vlotte jongens van SipsnSoda kennen we al een tijdje. Ze zijn niet alleen bekend als uitstekende cocktail-cateraars maar bezorgen ook cocktails en alle mogelijke cocktail-benodigdheden aan huis voor elk feestje. Donderdagavond gooiden ze de deuren open van hun unieke pop-up in de Bampslaan in Hasselt. Wij namen een kijkje.

De Bampslaan ligt midden in de Hasseltse stationsbuurt. Een buurt die helaas het laatste jaar regelmatig de kranten haalde met minder leuke artikels. Kleine criminaliteit, drugsdealers en heel wat leegstand zorgden ervoor dat brave burgers deze buurt liever meden. Het stadsbestuur wil er dan ook alles aan doen om deze buurt te laten herleven.


Temporary Lane” (of “tijdelijke winkelstraat”) is een initiatief waarbij leegstaande panden tijdelijk opgevuld worden met jonge innovatieve pop-ups. Eerder was er al een soortgelijk initiatief in de gebouwen van het failliete V&D in Maastricht. Een dergelijk initiatief kan inderdaad zorgen voor een opleving van de stationsbuurt, het project #bamstat was geboren en heel wat jonge ondernemers waren bereid om hier mee hun schouders onder te zetten.

In een hoekpand op de Bampslaan, waar vroeger een biljartcafé gevestigd was, werd in enkele dagen tijd een unieke pop-up geïnstalleerd. De cocktailbar van SipsnSoda combineert een speakeasy-stijl cocktailbar met een heuse retro-barbershop. Je stapt niet alleen binnen in een leuke handelszaak, je hebt werkelijk het gevoel dat je ook ineens binnenstapt in de vroege jaren 20 van vorige eeuw, de periode van de drooglegging. De pop-up werd helemaal ingericht met vintage meubeltjes uit de Kringwinkel en Bloemen Thomas zorgde voor de planten. Dit weekend beschouwen ze nog als een proefperiode om de definitieve cocktailkaart etc. vast te leggen, daarna blijft de pop-up open tot 1 november. Wij probeerden alvast een “Rosemary Bash” cocktail en een Gin & Tonic die beiden zeer in de smaak vielen. Ook het hapje wat we konden proeven was zeer lekker.
Achter de bar zagen we vooral Lou Claessens aan het werk, een up-and-coming barman die we recent ook aan het werk konden zien in de geheime kamer “The Salty Dog” op Pukkelpop.

Wij wensen barmannen Thomas Janssens en Lou Claessens, barbiers Jorge Nijs en René Daniëls en de rest van het zeer enthousiaste team enorm veel succes met dit initiatief. Wij hopen samen met alle initiatiefnemers dat dit soort pop-ups inderdaad een stevige kick-start mogen geven aan de stationsbuurt. Maar eerlijk gezegd vinden wij het toch een heel klein beetje spijtig dat deze cocktailbar geen permanent gegeven is. Het hele plaatje klopt gewoon perfect : De kappershoek, de bar, de cocktails, de muziek, …
We hebben hier een hele fijne avond beleefd en komen zeker nog wel eens terug !

P.S. Zoals gebruikelijk vinden jullie een volledig fotoalbum op onze Facebookpagina !

SIPSNSODA The Cocktailbar, Bampslaan 39, 3500 Hasselt - http://thecocktailbar.sipsnsoda.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten