donderdag 2 juni 2016

Stormy Ginger


Dit is mijn eigen versie van de “Dark ’n Stormy”, de nationale cocktail van Bermuda. Dit is trouwens een cocktail waar een officieel copyright op rust. Je mag deze cocktail immers alleen “Dark ’n Stormy” noemen wanneer je die bereidt met Gosling’s Black Seal Rum. Deze cocktail wordt opgebouwd in het glas en vooral niet geroerd voor het serveren. Het effect wat je dan krijgt is een cocktail met de typische lichte kleur van gemberbier, met daarin een wolk van de donkere rum. Vandaar dus de benaming ‘Dark ’n Stormy’.

Het blijft natuurlijk een geweldig lekkere combinatie en niets belet ons om deze cocktail te maken met de rum die we voorhanden hebben in onze bar. Ik zou wel adviseren om een bruine rum te gebruiken en dus zeker geen witte. Zelfs deze uitstekende Havana Club bruine rum bleek toch een stuk lichter van kleur te zijn dan Gosling’s Black Seal Rum.
Ingrediënten
4 cl. Havana Club Añejo Special Rum
2 cl.
Vers limoensap
1 Flesje Fever-Tree Ginger BeerBereiding
Vul een highball glas met ijs en voeg het limoensap toe. Vul het glas verder aan met gemberbier om als laatste voorzichtig de rum toe te voegen.
Om ervoor te zorgen dat de rum zich niet onmiddellijk gaat vermengen gieten we deze via een omgekeerde cocktaillepel tot net boven het oppervlak. (zie afbeelding)
We versieren het glas met een schijfje limoen en een eetbaar bloemetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten