vrijdag 10 juni 2016

Bezoek aan Brouwerij Jessenhofke


Deze blog gaat voornamelijk over cocktails en geestrijke dranken, maar af en toe bespreken we ook wel eens andere dranken, in het bijzonder wanneer deze de middelmaat duidelijk overstijgen. Soms zal je dus ook wel eens artikels aantreffen over wijnen, schuimwijnen, bieren of zelfs alcoholvrije dranken.

Deze ochtend was ik samen met de leden van een netwerkorganisatie (Open Coffee Belgisch Limburg) te gast bij Brouwerij Jessenhofke, gelegen langs het Albertkanaal in Kuringen. Binnen deze bedrijfshal bevindt zich nog steeds een micro-brouwerij waar alle recepten helemaal op punt worden gesteld. Daarna worden de grote hoeveelheden, middels het eigen ontwikkelde recept, gebrouwen in grotere brouwerijen. De biologische bieren van Jessenhofke zijn inmiddels te koop in 10 landen.
 
 
Vermits ze deze micro-brouwerij dan toch in huis hebben, kan ze ook gebruikt worden voor andere occasionele brouwers. Er werden dan ook reeds heel wat “bieren op maat” gebrouwen voor diverse bedrijven, organisaties of events, onder deskundige leiding van brouwer Gert Jordens. Zelfs brouwen als teambuilding is hier mogelijk. Hou er wel telkens rekening mee dat het bier na het brouwen nog een drietal maanden moet rusten. Tijdig bestellen is dus zeker de boodschap.


Het vaste gamma van Brouwerij Jessenhofke bevat volgende biersoorten :
  • RGLR (Lichtblond 3,5%)
  • BRWN (Bruin 7%)
  • TRPPL (Trippel 8%)
  • MAYA (Blond feestbier 6%)
  • PMPRNL (Pimpernelle 8%)
  • RSRV (Reserva 10%)
Het was nog vroeg in de ochtend en we dronken dus hoofdzakelijk koffie en thee tijdens ons bezoek. Naar het einde van het event toe stelde Gert voor om toch eens te proeven van de RGLR, een licht biertje met een lager alcoholgehalte wat ook perfect zou kunnen geschonken worden als aperitief. Met het warmere weer een aangenaam en verfrissend drankje.
 
De bieren van Brouwerij Jessenhofke zijn te koop in meer dan 900 verkooppunten, een volledige lijst kan je terugvinden op hun website.
 
Omdat ik wist dat Gert de kleinzoon is van een Hasseltse jeneverstoker wou ik ook nog wel eens polsen in die richting en met succes. Gert vertelde over eerdere experimenten met eau-de-biere, een distillaat afkomstig van de reststoffen van het brouwen. Zodra er een manier gevonden wordt om dit economisch haalbaar te maken wil Gert hier heel graag mee doorgaan. Wij zijn alvast benieuwd!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten