Deze blog gaat voornamelijk over cocktails en geestrijke dranken, maar af en toe bespreken we ook wel eens andere dranken, in het bijzonder wanneer deze de middelmaat duidelijk overstijgen. Soms zal je dus ook wel eens artikels aantreffen over wijnen, schuimwijnen, bieren of zelfs alcoholvrije dranken.
Deze ochtend was ik samen met de leden van een
netwerkorganisatie (Open Coffee Belgisch Limburg) te gast bij Brouwerij Jessenhofke,
gelegen langs het Albertkanaal in Kuringen. Binnen deze bedrijfshal bevindt
zich nog steeds een micro-brouwerij waar alle recepten helemaal op punt worden
gesteld. Daarna worden de grote hoeveelheden, middels het eigen ontwikkelde
recept, gebrouwen in grotere brouwerijen. De biologische bieren van Jessenhofke
zijn inmiddels te koop in 10 landen.
Het vaste gamma van Brouwerij Jessenhofke bevat volgende biersoorten :
- RGLR (Lichtblond 3,5%)
- BRWN (Bruin 7%)
- TRPPL (Trippel 8%)
- MAYA (Blond feestbier 6%)
- PMPRNL (Pimpernelle 8%)
- RSRV (Reserva 10%)
Het was nog vroeg in de ochtend en we dronken dus
hoofdzakelijk koffie en thee tijdens ons bezoek. Naar het einde van het event
toe stelde Gert voor om toch eens te proeven van de RGLR, een licht biertje met
een lager alcoholgehalte wat ook perfect zou kunnen geschonken worden als
aperitief. Met het warmere weer een aangenaam en verfrissend drankje.
De bieren van Brouwerij Jessenhofke zijn te koop in meer dan
900 verkooppunten, een volledige lijst kan je terugvinden op hun website.
Omdat ik wist dat Gert de kleinzoon is van een Hasseltse
jeneverstoker wou ik ook nog wel eens polsen in die richting en met succes.
Gert vertelde over eerdere experimenten met eau-de-biere, een distillaat
afkomstig van de reststoffen van het brouwen. Zodra er een manier gevonden
wordt om dit economisch haalbaar te maken wil Gert hier heel graag mee
doorgaan. Wij zijn alvast benieuwd!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten