Dag 6 van #Negroniweek en stilaan tijd om eens wat te gaan experimenteren. Ik besloot dan ook om een variant te maken op de Negroni Sbagliato. Deze klassieke bittercocktail bestaat uit drie ingrediënten : bitter, vermout en prosecco. Ook deze cocktail is afgeleid van de originele Negroni, waarbij de gin werd vervangen door schuimwijn.
Volgens de meeste bronnen gebeurde dit ergens in de jaren 80
en geheel per ongeluk, toen barman Mirko Stochetti van Bar Basso in Milaan een Negroni aan
het maken was en per ongeluk een fles spumante ter hand nam in plaats van de
fles gin. De naam betekent ook letterlijk “een foute Negroni”.
Omdat niet alleen het bittere, maar ook de sinaasappel mee
de rode draad doorheen deze week vormt, besloot ik die laatste nog wat meer in
de schijnwerper te plaatsen.
Ik noem deze variant de CCC, wat staat voor Campari, Cointreau en Champagne.
Al kan die laatste C natuurlijk ook staan voor Cava of Crémant.
Ingrediënten
40 ml
Campari40 ml Cointreau
80 ml Champagne
Bereiding
Voeg de Campari en Cointreau samen in een mixglas met veel
ijs. Stevig roeren gedurende een 15tal seconden zodat alle smaken zich goed
mengen en het drankje ook voldoende koelt. Strainen in een margarita- of
martiniglas. Vul het glas aan met champagne. Versier met een half schijfje sinaasappel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten