Vandaag sluiten we de #Negroniweek af, maar eigenlijk hadden
we nog meerdere weken kunnen doorgaan met variaties op deze eindeloze
klassieker. Denk maar aan een “Kingston Negroni” waar we de gin inwisselen voor
rum, of een “Negroski” met vodka in plaats van gin. Op de website van #Negroniweek
kan je nog heel wat receptjes terugvinden.
Wat ook de moeite waard is om zelf te proberen : Maak een tiental Negroni’s en bewaar deze in een fles gedurende enkele maanden. De ingrediënten krijgen dan rustig de tijd om zich optimaal te vermengen. Bonus is uiteraard dat je flink wat tijd en moeite kan besparen bij het serveren : Gewoon glazen met ijs klaarzetten, uitschenken en een stukje sinaasappel toevoegen.
Wat ook de moeite waard is om zelf te proberen : Maak een tiental Negroni’s en bewaar deze in een fles gedurende enkele maanden. De ingrediënten krijgen dan rustig de tijd om zich optimaal te vermengen. Bonus is uiteraard dat je flink wat tijd en moeite kan besparen bij het serveren : Gewoon glazen met ijs klaarzetten, uitschenken en een stukje sinaasappel toevoegen.
Ondertussen zijn er meerdere cocktailbars en spiritproducenten
die zelf ook flessen met “premixed cocktails” op de markt brengen. Voor wat
betreft “Bottled Negroni’s” zou ik zeker eens kijken naar Campari Negroni, Bijou
Negroni en Forest Negroni.
Als afsluiter maak ik nog eenmaal zelf een “Bartenders Edition” Negroni voor deze reeks, maar eentje met extra smaken en aroma’s die werkelijk alle kanten uitgaan. Ik gebruik wel een witte vermout omdat ik het bittere daarmee toch iets wil temperen. De Negroniweek is een initiatief van Campari, daarom kiezen we voor deze klassieke bitter in onze laatste cocktail.
Een Negroni is nu eenmaal een vrij “straffe’ cocktail met een sterke smaak waar je even moet aan wennen. Dan pas begin je alle smaken en aroma’s erin terug te vinden en te appreciëren. Het is een cocktail die zeker de aandacht verdient en het is uiteraard ook zeer mooi dat zoveel bars wereldwijd dit mee ondersteunen en centen inzamelen voor hun zelf gekozen goede doel. Wij doen alvast de belofte om ook volgend jaar de #Negroniweek opnieuw in de schijnwerper te zetten !
Als afsluiter maak ik nog eenmaal zelf een “Bartenders Edition” Negroni voor deze reeks, maar eentje met extra smaken en aroma’s die werkelijk alle kanten uitgaan. Ik gebruik wel een witte vermout omdat ik het bittere daarmee toch iets wil temperen. De Negroniweek is een initiatief van Campari, daarom kiezen we voor deze klassieke bitter in onze laatste cocktail.
Een Negroni is nu eenmaal een vrij “straffe’ cocktail met een sterke smaak waar je even moet aan wennen. Dan pas begin je alle smaken en aroma’s erin terug te vinden en te appreciëren. Het is een cocktail die zeker de aandacht verdient en het is uiteraard ook zeer mooi dat zoveel bars wereldwijd dit mee ondersteunen en centen inzamelen voor hun zelf gekozen goede doel. Wij doen alvast de belofte om ook volgend jaar de #Negroniweek opnieuw in de schijnwerper te zetten !
Ingrediënten
3 cl. Bombay Dry Gin, met toegevoegde smaken van aardbeien,
basilicum en jeneverbes3 cl. Campari
3 cl. Cinzano Bianco
Enkele druppels Orange Bitters
Enkele druppels sinaasappelsap (Een partje uitknijpen)
Bereiding
We nemen een whiskyglas met veel ijs en bereiden deze
cocktail rechtstreeks in het glas. Alle ingrediënten toevoegen en kort maar
stevig roeren om alles goed te mengen en te koelen. Voeg na het mengen opnieuw enkele ijsblokken toe zodat het glas mooi gevuld is.Versier het glas met een schijfje sinaasappel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten