maandag 6 juni 2016

Negroni Week - Spritz


Gisteren gaven we al de kick-off met wat algemene informatie over #Negroniweek. Zoals afgesproken krijgen jullie de hele week lang recepten voor Bittercocktails, al dan niet aanleunend bij de originele Negroni. Om af te sluiten krijgen jullie op 12 juni een bijzondere Negroni, waarbij er stevig aan het recept is gesleuteld.
Natuurlijk kan je ook van een Negroni genieten in één van de deelnemende horecazaken. Voor ons land zijn er dat op het ogenblik dat ik dit schrijf ongeveer 90. Hier kan je de adressen terugvinden.
Vergeet niet dat je hiermee ook een goed doel zal helpen. Voor elke verkochte Negroni zal er één euro naar het goede doel gaan, gekozen door de horecazaak. In de praktijk zullen het dus meestal lokale goede doelen zijn waar de bareigenaars zich mee betrokken voelen.
We starten deze week met een zomerse bittercocktail die zowat iedereen wel lekker lijkt te vinden. Deze verfrissende en vrij eenvoudig te maken cocktail wordt al enkele jaren ook in ons land sterk in de markt gezet door Aperol en is zelfs in kleine ‘ready-to-serve’ flesjes beschikbaar. Voor een ‘lokale’ toets, maken wij onze versie met de kersverse Belgische bitter van Distillerie de Biercée.
Ingrediënten
4 cl. Biercée Bitter
9 cl. Prosecco
Een scheutje bruiswater.


Bereiding
In Italië is de Spritz een echte klassieker. Meestal serveren ze deze cocktail in een stevig whiskyglas en met een verhouding van 3 delen Prosecco op 2 delen Bitter en 1 deel sodawater. Door de 3-2-1 verhouding is dit recept ook zeer gemakkelijk te onthouden.

Net als in de meeste Belgische horecazaken serveren wij onze cocktail in een mooi wijnglas en hanteren de verhouding zoals aangegeven door de makers van deze bitter.

De bereiding is zeer eenvoudig : Vul het glas voor de helft met ijsblokken en voeg alle ingrediënten toe. Versier de cocktail met een schijfje sinaasappel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten