Gisteren gaven we al de kick-off met wat algemene informatie
over #Negroniweek. Zoals afgesproken krijgen jullie de hele week lang recepten
voor Bittercocktails, al dan niet aanleunend bij de originele Negroni. Om af te
sluiten krijgen jullie op 12 juni een bijzondere Negroni, waarbij er stevig aan
het recept is gesleuteld.
Natuurlijk kan je ook van een Negroni genieten in één van de
deelnemende horecazaken. Voor ons land zijn er dat op het ogenblik dat ik dit
schrijf ongeveer 90. Hier kan je de adressen terugvinden.
Vergeet niet dat je hiermee ook een goed doel zal helpen. Voor elke verkochte
Negroni zal er één euro naar het goede doel gaan, gekozen door de horecazaak.
In de praktijk zullen het dus meestal lokale goede doelen zijn waar de
bareigenaars zich mee betrokken voelen.
We starten deze week met een zomerse bittercocktail die
zowat iedereen wel lekker lijkt te vinden. Deze verfrissende en vrij eenvoudig
te maken cocktail wordt al enkele jaren ook in ons land sterk in de markt gezet
door Aperol en is zelfs in kleine ‘ready-to-serve’ flesjes beschikbaar. Voor
een ‘lokale’ toets, maken wij onze versie met de kersverse Belgische bitter van
Distillerie de Biercée.
Ingrediënten
4 cl. Biercée Bitter9 cl. Prosecco
Een scheutje bruiswater.
Bereiding
In Italië is de Spritz een echte klassieker. Meestal
serveren ze deze cocktail in een stevig whiskyglas en met een verhouding van 3
delen Prosecco op 2 delen Bitter en 1 deel sodawater. Door de 3-2-1 verhouding is
dit recept ook zeer gemakkelijk te onthouden. Net als in de meeste Belgische horecazaken serveren wij onze cocktail in een mooi wijnglas en hanteren de verhouding zoals aangegeven door de makers van deze bitter.
De bereiding is zeer eenvoudig : Vul het glas voor de helft
met ijsblokken en voeg alle ingrediënten toe. Versier de cocktail met een
schijfje sinaasappel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten