vrijdag 13 december 2019

Stijlvolle Geschenktips : Rum Martinez met Zacapa 23

 
Enkele maanden geleden mocht ik samen met chocolatier Dominique Persoone de verschillende rums van Zacapa ontdekken tijdens een mooie foodpairing lunch in The Jane. Een mooie kadobox van dit merk mocht dan ook zeker niet ontbreken in deze editie van de reeks “Stijlvolle Geschenktips”. Deze box is momenteel verkrijgbaar in heel wat drankenhandels en supermarkten, de doos bevat een fles Zacapa 23 rum en twee mooie glazen.

Deze box mocht vooral niet ontbreken omdat het een prima gelegenheid is om nog eens een lekkere cocktail te maken met deze rum. Het persbureau van Zacapa stelde voor om er eens een variatie op de Martinez mee te maken. Om één of andere reden lukte het hun op dat ogenblik niet om het voorgestelde recept door te mailen, dus ging ik gewoon zelf aan de slag op de typische “zo eenvoudig mogelijke” Double Strainger manier. Later kreeg ik alsnog het recept, dus je krijgt beide versies…


Rum Martinez


Ingrediënten voor versie A (=Originele Zacapa recept)
45 ml Zacapa 23 Rum
22 ml Belsezar Rode Vermouth
10 ml Amontillado Sherry
15 ml Kersenlikeur
2 dashes Orange bitters


Ingrediënten voor versie B (= de uitgeklede Double Strainger versie)
5 cl Zacapa 23 Rum
25 ml Punt e Mes Rode Vermouth
10 ml Gonzalez Byass Nectar (PX Sherry)
2 dashes Chocolate bitters (of orange bitters, naar keuze)


Bereiding
Kies versie A of B. Voeg alle ingrediënten samen in een mengbeker met veel ijs. Roeren gedurende een 15tal seconden. Serveren in een voorgekoeld coupeglas. Versier met een zeste van sinaasappel.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten