Over de inhoud van de fles kunnen we kort zijn. Dit is gewoon een prima bourbon op basis van 70% maïs, gemixt met rode winterrogge en gerst. Het resultaat is een delicate, zachte whiskey. Voor de gelegenheid maken we er een Manhattan mee, maar in plaats van een klassieke vermout kiezen we een Belgische variant die toch heel erg anders is. Want dat is nu net de bedoeling van Niels en Wouter, unieke Belgische vermouts creëren met een zeer duidelijke smaak van vers fruit en kruiden.
Niels en Wouter Vandekerkhove zijn de creatieve breinen achter dit smaakvolle “Kiss my” project. Ze gingen aan de slag met recepten van hun grootouders en maakten meerdere vermouts op basis van biologische en lokaal geteelde producten :
- Kiss my Nuts (met walnoten uit de tuin, kaneel en kruidnagel)
- Kiss my Blackberries (met wilde braambessen en venkelzaadjes)
- Kiss my Rhubarb (met rabarber, citrus, tijm, … )
Deze fles met Kersttrui is verkrijgbaar bij Delhaize, Cora, Prik & Tik en een aantal drankenhandels. De vermouts kan je vinden bij de drankenhandel.
Een mooie afsluiter voor onze reeks “Stijlvolle Geschenktips”. Maar omdat het nog iets te vroeg is om al aan de feesttafel te gaan zitten hebben we nog een leuke verrassing : Vanaf morgen publiceren we een mini-reeks “3 Days of Angostura”. Drie dagen na elkaar serveren we heerlijke cocktails op basis van twee Angostura producten.
Kiss my Bourbon
Ingrediënten
5 cl Maker’s Mark Bourbon
2 cl Kiss my Nuts vermout
1 dash Angostura bitters
Bereiding
De ingrediënten samenvoegen in een mengglas met veel ijs. Goed roeren tot de cocktail op de juiste temperatuur is. Serveren in een Martini- of coupeglas. Versier met een schijfje of zeste van sinaasappel.
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten