woensdag 18 december 2019

Stijlvolle Geschenktips : S72 Vodka by Stefan Everts

 
Een tijdje terug kregen we Stefan Everts op bezoek op de redactie van deze blog. Hij kwam toen zijn S72 Gin voorstellen, maar had nog een kleinigheidje achter de hand. Naast de gin maakt hij namelijk ook een S72 Vodka op dezelfde basis. Tijd om deze ook eens aan een test te onderwerpen. Het is niet mijn bedoeling om met deze vodka unieke cocktails te ontwerpen, wel om te testen of het unieke karakter van de vodka werkt in verschillende klassieke cocktails.

Het is een vodka met dezelfde hoofdtonen van violet en citrus als bij de gin. Om deze het best in te schatten in een cocktail maakte ik er ineens twee. Eentje met vier ingrediënten om te kijken hoe de unieke smaak van de vodka overeind blijft, maar daarnaast ook een Vodka Martini, een echte ‘spirit forward’ cocktail die helemaal gedragen moet worden door de spirit. Voor deze laatste koos ik dus bewust niet voor mijn favoriete Vesper, omdat ik geen invloed wou van een gin.


Ik had vooraf misschien twijfels over de slaagkansen voor deze oefening, maar de vodka bracht het er eigenlijk best goed vanaf. De violettoets blijft vooral hangen in de afdronk, wat toch wel een leuk effect geeft in beide cocktails.

S72 Cosmo


Ingrediënten
4 cl S72 Vodka by Stefan Everts
4 cl veenbessensap
3 cl citroensap
3 cl Sinaasappellikeur


Bereiding
Krachtig shaken met veel ijs. Doorheen een zeefje serveren in een voorgekoeld martiniglas. Versier met een mooie sinaasappelzeste of een cocktailkers.


S72 Vodka Martini


Ingrediënten
6 cl S72 Vodka by Stefan Everts
2 cl Dry Martini


Bereiding
Beide ingrediënten samenvoegen in een mengbeker met ijs. Krachtig roeren tot de gewenste temperatuur bereikt is. Strainen in een voorgekoeld Martiniglas. Eén olijf in het glas.

 
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten