Het is een vodka met dezelfde hoofdtonen van violet en citrus als bij de gin. Om deze het best in te schatten in een cocktail maakte ik er ineens twee. Eentje met vier ingrediënten om te kijken hoe de unieke smaak van de vodka overeind blijft, maar daarnaast ook een Vodka Martini, een echte ‘spirit forward’ cocktail die helemaal gedragen moet worden door de spirit. Voor deze laatste koos ik dus bewust niet voor mijn favoriete Vesper, omdat ik geen invloed wou van een gin.
Ik had vooraf misschien twijfels over de slaagkansen voor deze oefening, maar de vodka bracht het er eigenlijk best goed vanaf. De violettoets blijft vooral hangen in de afdronk, wat toch wel een leuk effect geeft in beide cocktails.
S72 Cosmo
Ingrediënten
4 cl S72 Vodka by Stefan Everts
4 cl veenbessensap
3 cl citroensap
3 cl Sinaasappellikeur
Bereiding
Krachtig shaken met veel ijs. Doorheen een zeefje serveren in een voorgekoeld martiniglas. Versier met een mooie sinaasappelzeste of een cocktailkers.
S72 Vodka Martini
Ingrediënten
6 cl S72 Vodka by Stefan Everts
2 cl Dry Martini
Bereiding
Beide ingrediënten samenvoegen in een mengbeker met ijs. Krachtig roeren tot de gewenste temperatuur bereikt is. Strainen in een voorgekoeld Martiniglas. Eén olijf in het glas.
Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten