maandag 9 december 2019

Stijlvolle Geschenktips : Whisky uit Schotland en whiskey uit Ierland

 
Het is eindelijk zover, we gaan van start met de reeks “Stijlvolle Geschenktips”. Tijdens deze themaweken proberen we kadootjes te presenteren in alle prijscategorieën. Vandaag nog geen fancy kadopakketjes, maar twee zachte blended whisky’s, die beide zeer geschikt zijn om er cocktails mee te maken. Eentje uit Schotland en eentje uit Ierland. Ideaal als kadootje voor je papa 😉 

LABEL 5


Het Schotse Label5 heeft al een tijdje een stevige link met Streetart. Ik was vorig jaar al eens aanwezig op een persevent waar artiesten live graffiti kunstwerken maakten
, geïnspireerd door dit merk. Momenteel ligt er een ‘Limited Edition’ fles in de winkelrekken met een leuk stukje streetart erop. Eerder maakte ik ook al eens een zeer geslaagde Earl Grey Old Fashioned met deze whisky. Vandaag kies ik voor een twist op de klassieke Whisky Sour.


Label 5 Sour


Ingrediënten
5 cl Label 5 Whisky
3 cl vers citroensap
1,5 cl Vlierbloesemsiroop


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker zonder ijs. Krachtig shaken. Ijs toevoegen en opnieuw shaken. Zeven naar keuze in een mooie coupe of wijnglas… of in een Old Fashionedglas met een groot ijsblok.


ROE & Co


Deze Ierse blended whiskey verscheen ook al een paar keer op deze blog. Een eerste keer tijdens de officiële voorstelling in ons land
, maar daarna gebruikte ik deze whiskey ook om er een cocktail mee te maken voor mijn thuisstad Beringen op World Whisky Day.
 
Ben je op zoek naar een bijzonder kadootje voor een echte whiskeyliefhebber ?
Wat dacht je van een citytripje naar Dublin met een bezoek aan de gloednieuwe stokerij van Roe & C° ? Je kan via de website je ticket voor unieke en interactieve rondleiding bestellen. Momenteel zijn er zelfs speciale ‘Christmas Workshops’ die je kan boeken.


This is not a Boulevardier

Ingrediënten
3 cl Roe & Co Whiskey
3 cl Averna
3 cl Midi Aperitif Red


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Goed roeren gedurende een 15tal seconden. Serveren in een tumbler met een groot ijsblok. Versier met sinaasappelzeste.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten