dinsdag 17 december 2019

Stijlvolle Geschenktips : London Nr.1 Sherry Cask Gin

 
Over het algemeen vind ik de gins die onder de paraplu zitten van Gonzalez Byass best wel lekker. Daarom was ik ook nieuwsgierig naar de nieuwe botteling van London Nr.1, gerijpt op sherryvaten. Gerijpte gins zien we wel vaker, maar meestal gebeurt het op nieuwe eik of op ex-bourbon vaten. Gonzalez Byass is één van de grootste sherryproducenten ter wereld, dus ze hebben uiteraard de kwalitatieve sherryvaten voor het uitkiezen. Vorig jaar was ik in Jerez voor mijn deelname aan Sherry Master 2018 en bezocht ik ook de opslagplaatsen, waar duizenden vaten liggen te rijpen.

London Nr.1 Sherry Cask 
wordt gedistilleerd in de UK en rijpt 3 maanden in het zuiden van Spanje, op sherryvaten waar voorheen Tio Pepe sherry in heeft gezeten. Het resultaat is heel aromatisch en vertoont lichte maar toch duidelijk aanwezige toetsen van hout en sherry. In vergelijking met de originele London Nr.1 lijkt het of de invloed van de botanicals een stuk zachter is door deze rijping.

Echte Gin-liefhebbers moeten deze botteling zeker eens puur proeven, eventueel in een tumbler met een ijsblok. Zelf kiezen we ervoor om in een zuiderse sfeer te blijven met een Basil Smash, een eenvoudig te bereiden cocktail, ideaal als aperitief voor een eindejaarsfeestje !


Basil Sherry Smash


Ingrediënten
5 cl London Nr.1 Sherry Cask
3 cl vers citroensap
1 cl suikersiroop
5 a 6 blaadjes verse basilicum


Bereiding
Alles samenvoegen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken en serveren doorheen een fijn zeefje in een voorgekoeld Martiniglas. Versier met een takje basilicum.


Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Geert Conard and Esito Management & Communications unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten