vrijdag 29 juni 2018

Zacapa Rum in een cocktail en ... in pralines

Zacapa is een rum uit Guatemala die zeer populair is bij bartenders. Zijn complexe, rijke en intense smaak werkt schitterend in klassieke rum-cocktails. Zacapa 23 bevat rum van 6 tot 23 jaar oud.

De meeste rums worden gemaakt van melasse, Zacapa kiest ervoor om te werken met de zoetste eerste persing van suikerrietsap (“virgin sugar cane honey”). Het suikerriet groeit in een vulkanische regio en de rijping gebeurt op 2300 meter hoogte onder het waakzame oog van Master Blender Lorena Vasquez.


Dominique Persoone, chocolatier van The Chocolate Line, ging ook aan de slag met deze rum in zijn chocoladeatelier en creëerde lekkere pralines. Deze wilden we uiteraard heel graag proeven gecombineerd met een lekkere rumcocktail.


Zacapa Old Fashioned Deluxe
 
Ingrediënten
5 cl Zacapa Rum 23
2 cl Amaro Montenegro
2 cl Falernum
2 cl Orgeat siroop
2 cl vers limoensap


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een shaker met veel ijs. Krachtig shaken gedurende 15 seconden. Dubbel zeven in een Old Fashioned glas met een grote ijsbal.


Hierbij serveren we de pralines met een vulling op basis van Zacapa rum. Deze praline heeft een kern van bittere ganache op basis van Zacapa rum en een laagje met toetsen van roos, lychee en framboos. De buitenkant is originele ‘bean to bar’ chocolade uit Guatemala.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten