zondag 10 juni 2018

Ketel One Workshop tijdens Taste of Amsterdam

Vorig weekend was ik in Amsterdam voor de Benelux finale van de World Class Bartender 2018 competitie. In het Amstelpark ging tegelijk ook het foodfestival “Taste of Amsterdam” door, de ideale plek om onze middagpauze door te brengen.
“Taste of Amsterdam” is een zeer gezellig parkfestival met kraampjes waar je streekproducten kan proeven en kopen, eetstandjes met gerechten uit zowat de hele wereld en uiteraard ook drankstanden met heerlijke wijnen en cocktails.


Sommige standen waren ook schitterend thematisch ingericht. De stand van Bulleit Bourbon was daarvan een mooi voorbeeld. Een ‘barn’-look met paletten en jute zakken. Een heerlijk geurend varkentje aan het spit en punch-cocktails in grote flessen. We lieten ons gemakkelijk verleiden tot een lekker bordje brisket en een heerlijk glaasje punch.
Centraal was er een grote barstand met terras van Diageo World Class, waar op het einde van de dag de winnaars van de competitie werden bekend gemaakt. Helemaal achteraan in het park was er ook een grote stand waar kookdemo’s doorgingen in samenwerking met NEFF.


Omdat we nog wat tijd over hadden namen we ook deel aan een workshop “Bloody Mary” op de stand van Ketel One. Een leuke en zeer geanimeerde workshop onder leiding van Helena Henneveld, Benelux Brand Ambassador Ketel One bij Diageo.

Ketel One Vodka was uiteraard de basis voor onze Bloody Mary, maar verder was er keuze te over om onze cocktail te personaliseren. Drie soorten groente- en fruitsappen, een grote keuze aan kruiden en specerijen en uiteraard Worcestershire en Tabasco. We kregen ook nog wat uitleg en advies i.v.m. de techniek van het ‘throwen’ van de cocktail. Een Bloody Mary wordt immers niet geshaked of geroerd, maar enkele keren van de ene in de andere beker gegoten. Het resultaat was alleszins lekker.


Ons bezoek aan het festival was meer dan geslaagd en aan de workshop zullen we nog vaak terugdenken want de Ketel One schort mocht mee naar huis. In mijn geval inclusief vlekken van het groentesap ;-)


Hieronder krijg je nog het originele recept van de Ketel One Bloody Mary. Volgende week krijg je ook nog een alternatief spicy recept. 

Ketel One Bloody Mary

Ingrediënten
50 ml Ketel One Vodka
100 ml tomatensap
1 eetlepel vers citroensap
7 druppels Tabasco
4 dashes Worcestershire saus
1 snuifje selderijzout
2x draaien aan de pepermolen


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in één beker (de helft van een Boston shaker of een andere mengbeker). Voeg ijs toe en sluit de beker af met een strainer. Giet nu de cocktail in de andere beker, zorg dat de strainer de ijsblokjes tegenhoudt. Giet opnieuw in de beker met ijs en herhaal nog enkele keren. Serveer in een highball glas met vers ijs. Versier met een schijfje citroen of een stengel selderij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten