vrijdag 8 juni 2018

Negroniweek 2018 : BelRoy's Negroni

Tijdens deze #Negroniweek denken we natuurlijk ook aan de lezers van onze blog die liever niet naar de drankenhandel lopen voor drie verschillende flessen en een maatbekertje. Voor hen is de Negroni ook beschikbaar in de vorm van bottle-aged cocktails. Met andere woorden, een fles die je gewoon kan kopen in de drankenhandel, met een kant-en-klare Negroni die je enkel nog moet serveren in een glas met ijsblokjes. Dat is zelfs nog eenvoudiger dan een Gin & Tonic.

Campari, de initiatiefnemer van de Negroniweek, heeft zo’n fles op de markt, maar ik kijk liever ook eens naar lokale initiatieven. BelRoy’s, het spiritsbedrijf van Ben Belmans en Dieter Van Roy, heeft ook een eigen Negroni op de markt gebracht die absoluut lekker is. Misschien ietsje lichter dan hoe ik ‘m zelf manueel zou maken, maar lekker handig op een bloedhete zomerdag of zelfs heel erg geschikt om mee te nemen op vakantie. Maar… deze fles kan uiteraard ook nog steeds gebruikt worden als ingrediënt voor een gemakkelijke longdrink. BelRoy’s trekt zelf volop de kaart van Negroni met tonic, terwijl ikzelf toch ook nog iets anders probeer.


De link tussen Negroni en bubbels bestaat uiteraard al langer in de vorm van de Negroni Sbagliato, waar de gin vervangen wordt door Prosecco. Een heerlijke cocktail waar ik op vakantie in Italië vaak van heb genoten. Maar als we die gin gewoon erin laten zitten, dan kan natuurlijk zo’n kant-en-klare fles ook hiervoor gebruikt worden. Onderstaande cocktails zijn dan ook allebei zeer geschikt om deze zomer van te genieten op je terras. De Negroni Spritz is dan ook nog eens wat lichter in alcohol, zodat je je niet echt schuldig hoeft te voelen om er nog een tweede te drinken.

BelRoy’s Negroni Spritz

1/3 BelRoy's Negroni
2/3 Fever-Tree Mediterranean Tonic Water (of andere citrus getinte Tonic Water)
Afwerken met een schijfje citroen


Negroni Royal

1/3 Belroy’s Negroni
2/3 Prosecco of Champagne (Cava zou ik vermijden omdat die toch een minder gewenst smaakprofiel heeft)
Afwerken met een schijfje sinaasappel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten