donderdag 7 juni 2018

Cocktail Workshop bij Casa Corona

Nog tot en met zondag heeft Corona een zeer leuke pop-up bar in de Brusselse Koningsstraat : Casa Corona. Als extra meerwaarde gaan er ook voortdurend leuke workshops door. Wij trokken richting Brussel voor de cocktailworkshop die gegeven werd door niemand minder dan Jan en Noa Van Ongevalle van The Pharmacy.

Een betere keuze was bijna onmogelijk, want de familie Van Ongevalle heeft sinds kort naast hun uitstekende cocktailbar in Knokke een tweede bar geopend in Mexico-City. Deze workshop was dan ook doorspekt met typische gebruiken en grappige anekdotes van hun ervaringen in Mexico.


Eerst kregen we een demonstratie van vrij eenvoudige doch pittige cocktails, die we daarna ook zelf mochten maken. Op een Bloody Mary-achtige wijze mochten we sappen afkruiden en vervolgens aanvullen met Corona. Het meest typische sap bleek een soort tomatensap met jus van zeevruchten te zijn.


Daarna gingen we voor het echte werk. We maakten een klassieke Margarita en deze werd eveneens afgetopt met Corona. Heel wat deelnemers aan de workshop hadden weinig of geen ervaring met het maken van cocktails, hilariteit alom bij het gebruik van de Boston shakers. Jan vond trouwens zelf het aftoppen nogal flauw en plantte gewoon zijn bierflesje omgekeerd in de Margarita. Probeer je maar eens voor te stellen hoe je daarvan moet drinken !

Een schitterende en zeer zomerse avond in een prachtig kader. En beslist de moeite om eens na te denken over nog meer manieren om bieren te verwerken in cocktails.
En mijn mening over de workshops van The Pharmacy ? Zeer leuke ervaring en een avond vol humor en lekkere drankjes.


Meer foto's kan je vinden in het album op onze Facebook-pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten