maandag 4 juni 2018

Negroniweek 2018 - Kickoff

Je hoeft je niet te verbazen wanneer je deze week redelijk wat Negroni’s (en op de Negroni lijkende cocktails) in je tijdslijn ziet voorbij komen. Van 4 tot 10 juni is het namelijk opnieuw Negroniweek, een volledige week in het teken van de tweede meest verkochte cocktail volgens het onderzoek van ’The World’s 50 Best Bars’. Voor de volledigheid geef ik even mee dat de Old Fashioned nog steeds de meest populaire cocktail is, maar die staat uiteraard centraal tijdens de Old Fashioned Week in het najaar.

Heel wat cocktailbars en andere horecazaken wereldwijd promoten deze week de Negroni onder het motto 'Drink for a cause' en staan daarbij een stukje van hun inkomsten af aan een goed doel. De Belgische opbrengst gaat dit jaar naar ‘Water for people’, een project wat wereldwijd de toegang tot drinkwater en adequate sanering wil verbeteren.


Dit jaar zijn er 60 landen waar bars meedoen met dit initiatief, de voortrekkers zijn de zogenaamde ‘Red Hands’ uit de voorjaarscampagne Campari Red Diaries 2018. Voor België is dat o.a. Sofie Ketels van Sofie’s Living Room in Koksijde, maar er zijn uiteraard nog heel wat meer bars die besloten hebben om mee te doen. Negroniweek is een gezamenlijk initiatief van Campari en Imbibe Magazine.


Net zoals de twee vorige jaren steunt Double Strainger opnieuw deze actieweek en zetten we de Negroni met heel veel plezier een volledige week in de spotlights. In dit kick-off artikel krijg je alvast het recept voor de officiële Negroni van de Negroniweek 2018, maar later deze week krijg je ook nog wat alternatieven die gebaseerd zijn op deze klassieke Negroni met drie even delen. Ik beloof alvast dat we trouw blijven aan onze missie om eenvoudige recepten te delen met ingrediënten die je kan verkrijgen bij de meeste drankenhandels.

Negroni
(Official recipe Negroniweek 2018)


Ingrediënten
3 cl Campari
3 cl Bulldog Gin
3 cl Cinzano vermouth 1757


Bereiding
Voeg de drie ingrediënten samen in een Old Fashioned glas met veel ijs. Zachtjes roeren en versieren met een schijfje gedroogde sinaasappel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten