donderdag 7 juni 2018

Negroniweek 2018 : White Negroni

Tijdens de Negroniweek zit mijn tijdslijn vol met foto’s van felrode drankjes, maar ook daarvan kan je wel eens afwijken. Morgen gaan we opnieuw voor rood, maar vandaag deel ik een recept voor de White Negroni.

Het verhaal van de originele Negroni is welbekend : De Italiaanse Graaf Camillo Negroni dronk steevast Americano’s, maar ergens in 1919 vroeg hij in Caffe Casoni aan zijn vaste bartender Fosco Scarselli om zijn Americano toch eens wat sterker te maken. De bartender wisselde het spuitwater voor Gin en koos een sinaasappelzeste i.p.v. citroen om duidelijk te maken dat dit een ander drankje was. De Negroni was geboren.


99 jaar later zijn er al heel wat variaties gemaakt op deze klassieker, maar eentje daarvan is zo afwijkend, maar ook zodanig lekker dat hij zelf een klassieker aan het worden is, de White Negroni op basis van Suze. Deze cocktail werd voor het eerst gemaakt door bartender Wayne Collins tijdens VinExpo 2001 in Bordeaux. Hij maakte een cocktail met even delen Plymouth Gin, Lilet Blanc en Suze. Suze vervangt in deze cocktail de Campari en is een Franse likeur op basis van gentiaan. Wij maken uiteraard weer onze eigen versie van deze lekkere bitterzoete cocktail.


White Negroni


Ingrediënten
30 ml Belroy’s Gin
30 ml Suze likeur
30 ml Forest Vermouth White


Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een mengbeker met veel ijs. Roeren tot de cocktail ijskoud is. Strainen in een tumblerglas met een grote ijsbal. Versieren met een zeste van pompelmoes en/of een eetbaar bloemetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten