maandag 9 mei 2016

De Nojito, onze meest populaire mocktail


Er zijn heel wat redenen waarom je ook eens een alcoholvrije mocktail wil klaarmaken. Krijg je gasten op bezoek dan is de kans vrij groot dat er minstens één persoon bij is die liever geen alcohol wil drinken. Denk maar aan de BOB van het gezelschap, die ervoor moet zorgen dat iedereen veilig thuis geraakt. Of denk aan zwangere dames die er uiteraard alles voor doen om een gezond kindje op deze wereld te zetten. Helaas beperken veel mensen zich dan tot een typisch glaasje fruitsap of limonade, terwijl er zoveel lekkere smaakcombinaties mogelijk zijn. Een goed gebalanceerde mocktail hoeft echt niet onder te doen voor een cocktail.

Deze versie van de Nojito is zeer eenvoudig te bereiden en zorgt telkens weer voor complimentjes. De presentatie en smaak zijn zo verrassend en verfrissend dat het lijkt alsof je een “echte” cocktail aan het drinken bent.
Ingrediënten
1 flesje Schweppes Premium Mixer Ginger-Ale
1 scheutje limoensap
1 Limoen
Enkele blaadjes verse munt
Granaatappelpitjes
½ koffielepel suiker of Canderel

Bereiding
Deze mocktail bereiden we rechtstreeks in het glas. We starten met een partje limoen en enkele blaadjes verse munt in een stevig whiskyglas. Voeg een half koffielepeltje suiker of Canderel toe en gebruik een muddler (of andere stamper) om alle aroma’s en smaken hun vrijheid te geven.

Voeg een klein scheutje limoensap toe (of knijp een tweede partje uit boven het glas).
Voeg voldoende ijs toe (*) en vul het glas verder aan met ginger-ale.
Afwerken met een koffielepel granaatappelpitjes.


(*) De gouden regel voor een aperitief met ijsblokjes : Vul het glas volledig met ijs, tot de bovenkant. Deze aperitieven zijn alleen lekker als ze koud geserveerd worden. De grotere hoeveelheid ijs zorgt ook dat het ijs niet te snel zal smelten. Gooi maar eens één klein ijsblokje in een glas whisky, het is compleet gesmolten nog voor je het eerste slokje hebt genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten