dinsdag 3 mei 2016

Een cocktail voor Moederdag : Mom Collins


Moederdag is een feestdag die we niet kunnen laten voorbij gaan op deze blog. Ook al moet ik mijn eigen mama intussen al 22 jaar missen, ik maak heel graag een lekkere cocktail voor alle mama’s en daarbij denk ik uiteraard ook aan alle stief-, pleeg-, plus-, mee- en sterrenmama’s.

Net voor deze feestdag verscheen in de drankafdeling van Delhaize een nieuwe gin met de zeer toepasselijke naam “Mom”. Hier konden we natuurlijk niet aan weerstaan en we gingen er onmiddellijk mee aan de slag. Alleen al door de merknaam zullen vast en zeker heel wat drankenhandels en supermarkten deze fles in de kijker zetten voor moederdag.


“Mom - God save the gin” is uiteraard een vette knipoog naar de “Queen Mum”. Deze gin komt dan ook uit Engeland maar wordt geproduceerd door de spaanse ginstoker González Byass. Deze producent kennen we onder meer van ‘The London Nr.1 Original Blue Gin’ .
Ze creëerden deze gin en de marketing er omheen als een moderne kijk op de typische symbolen van de Britse waarden en tradities.


Mom gin is een 4x gedistilleerde premium gin met rode bessen en exotische botanicals. Het resultaat is dan ook een zeer zachte aromatische en fruitige spirit. Bij het openen van de fles wordt je omver geblazen door een heerlijke geur van rode bessen, aardbeien, frambozen, citroen en koriander. Die vruchten proef je ook, aangevuld met wat kers en zoethout.

Voor onze cocktail kiezen we bewust ingrediënten die eenvoudig te vinden zijn zodat jullie deze cocktail ook zelf thuis kunnen klaarmaken. Geen speciale siropen of infusies, maar basis ingrediënten die verkrijgbaar zijn in elke supermarkt.


Gin & Tonic


Ingrediënten

5 cl Mom gin
20 cl Fever-Tree Tonic
Aardbei
Munt


Bereiding
De verhouding 5/20 werd aanbevolen door Mom gin als ‘perfect serve’. Ze richten zich overduidelijk op dames die graag van een iets lichter drankje genieten. Meestal gaan we zelf voor een standaard verhouding 5/15 of zelfs 5/12,5 waardoor het drankje weliswaar iets sterker is maar ook duidelijker zijn smaken en aroma’s weergeeft.

Kies een groot coppa- of wijnglas. Vul met ijs en giet de gin over het ijs. Voeg de tonic toe met een barlepel en werk af met een takje munt en een verse aardbei.
 
Cocktail : “Mom Collins”

Ingrediënten

5 cl Mom Gin
2 cl limoensap
2 koffielepels Canderel Tafelzoetstof
Bruisend water
Limoen
Viooltje (of een ander eetbaar bloemetje)

Bereiding
Deze cocktail hebben we ontworpen als een zeer vrouwvriendelijke versie van de klassieke Tom Collins cocktail. Het limoensap geeft een iets zachter en zoeter accent en de suiker hebben we vervangen door tafelzoetstof.

Deze cocktail bereiden we in een groot mengglas. Gebruik hiervoor vb. een groot pilsglas. Het roeren doen we met een barlepel, bij gebrek hieraan gebruik je een dessertlepel met een lange steel. De cocktail wordt geserveerd in een lowball glas, gebruik hiervoor een whiskyglas of een laag waterglas.

Vul het serveerglas met ijs om af te koelen. Vul het mengglas voor ¾ met ijs.

We voegen de gin, het limoensap en de tafelzoetstof samen in het mengglas. Goed roeren om alles te mengen en af te koelen. Proef even of de smaak naar wens is. Wil je liever iets zoeter voeg dan nog iets meer tafelzoetstof toe. Giet doorheen een zeefje in het serveerglas (met ijs). We vullen het glas verder af met bruisend water. Versier met een schijfje limoen en een bloemetje.

Ik wens alle mama’s alvast een heel fijne moederdag !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten