Zaterdag was het #WorldWhiskyDay – Een schitterende gelegenheid om enkele lekkere whisky-cocktails te gaan proeven. Toeval wil dat er in de gezellige Vennestraat in Genk vier dagen lang een pop-up cocktailbar "The LauVa Experience" werd geopend door Vallina Nelles, de sympathieke bartender van het Griekse restaurant ‘O Geros’. Vallina is tevens producent van ‘Vallina’s Gin’, een unieke gin met ‘masticha’, de afgescheiden hars van Griekse mastiekbomen.
Nadat de initiatiefnemers me bevestigd hadden dat er wel degelijk
whisky-cocktails op de kaart stonden, trokken we gewapend met ons fototoestel
naar Genk. We kunnen niet anders dan beamen dat Vallina en haar soulmate
Laurens een schitterend concept hadden neergezet. Het zonovergoten terrasje was
uiteraard de kers op de taart.
Zoals vooraf bepaald koos ik achtereenvolgens voor de twee
whisky-cocktails op de kaart :
“Smoking
Blackberry Martini” – Johnnie Walker Black Label, Tanqueray Gin, Limoen,
Braambessen, Bitters.
“Bacon Bourbon Sour” – Bulleit Bourbon, Suiker, Limoen,
Eiwit, Bacon.
De wederhelft was chauffeur van dienst en beperkte zich tot
één cocktail, waarna ze nog genoot van een lekker alcoholvrij drankje met pompelmoes.
“Tiki Flamed Passion” – Brugal white rum, Sailor Jerry Spiced Rum, Limoen, Passievrucht.
Op alle tafels was er ook gratis komkommerwater
beschikbaar en naargelang de avond vorderde kwamen er ook nog gebakken ribbetjes op
tafel als smaakvolle hapjes.
De cocktails waren vakkundig bereid en zeer lekker. Naar
het smaakpallet toe waren ze gericht op een eerder breed en gemiddeld publiek, waarmee
ik bedoel dat ze aan de zoetere kant waren. Verder waren ze zeer
correct qua verhoudingen, zelfs gedurfd qua techniek (er werd onder meer gewerkt met rook
en brandende spirits) en afgewerkt tot in de allerkleinste details. Vallina is
een bartender met heel wat ervaring en een overduidelijke passie voor het beroep.
Laurens komt misschien iets rustiger over achter de bar, maar straalde ook echt
plezier en passie uit. Deze pop-up was overduidelijk een meer dan geslaagd project.Tussendoor kreeg ik ook de kans om Vallina’s Gin te proeven, zowel puur als in een gin-tonic, maar daarover schrijven we binnenkort nog wel eens een apart artikeltje.
De pop-up was ook heel gezellig aangekleed en fungeerde tegelijk als expositieruimte voor enkele kunstenaars. Ik herkende onmiddellijk het werk van mijn goede vrienden Bert Oerlemans en Erna Vollrath, maar tussen de werken van de overige artiesten herkenden we zelfs één van de modellen in een schitterende fotoshoot !
Tijdens ons bezoek zat het terras steeds overvol en waren er regelmatig ook binnen meerdere tafeltjes bezet. Tussen de andere klanten herkenden we zelfs Wim Dries, de burgemeester van Genk. Het doet me steeds veel plezier als lokale besturen de initiatieven van hun lokale ondernemers ook echt ondersteunen.
Ik hou van verhalen met een open einde die ons steeds laten
hopen op meer. Toen we vroegen naar de reden voor deze kortstondige pop-up was het
antwoord van Vallina : “Omdat we graag wilden weten of Genk klaar is voor een
echte cocktailbar…”
P.S. Een album met de volledige fotoreeks kan je bekijken op
onze Facebook pagina.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten