donderdag 12 mei 2016

Real Winegums

Toen de wederhelft thuiskwam van een dagje persvoorstellingen, had ze ook een mini-doosje bij met twee snoepjes erin. Winegums, het overbekende jello-snoepje ontwikkeld door Charles Gordon Maynard in 1909. Maar met deze twee snoepjes in de vorm van een druiventrosje was er toch iets raars aan de hand. In tegenstelling tot de fruitige en vaak mierzoete winegums uit de supermarkt waren deze snoepjes letterlijk een snoepversie van “echte” wijnen. Alcoholvrij, maar wel met de echte smaak van een lekker wijntje. De snoepjes werden oorspronkelijk ontwikkeld als onderdeel van een kunstinstallatie. “A whole new experience of that first sip, but without drinking”
The Real Wine Gums van Vinoos zijn dus niet bedoeld als snoepjes voor je kinderen, maar worden in de markt gezet als een extravagant snoepje voor volwassenen. Ze zijn geschikt voor vegetariĆ«rs en zijn gluten-, vet-, noten-, gelatine- en lactosevrij. Helaas niet suikervrij.  
Voorlopig zijn er twee wijnsmaken beschikbaar. Het witte snoepje smaakt naar Chardonnay, het rode snoepje smaakt naar Merlot. Meer info en een webshop kan je vinden op http://www.vinoosbyams.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten