zaterdag 21 mei 2016

World Whisky Day : Start it with a smash


Vandaag is het World Whisky Day, een dag die helemaal in het teken staat van mijn favoriete spirit. Dit jaar is de "signature cocktail" de "Start it with a smash".

De bereiding van deze cocktail kan je voor de gelegenheid ook bekijken op video, gedemonstreerd door Steve Cooney, whisky-ambassador van Tigerlily in Edinburgh.




Ingrediënten
  • 45 ml Caol Ila Single Malt 12y
  • 12.5 ml vers limoensap
  • 20 ml Frangelico hazelnoot likeur
  • 10 ml suikersiroop
  • 7 basilicum blaadjes
  • Grof gemalen hazelnootjes
Bereiding

We gieten de whisky en de hazelnoot likeur in een shaker. Voeg daarna het limoensap, de suikersiroop en zes basilicumblaadjes toe. Vul de shaker met ijs en schud krachtig gedurende een vijftal seconden. Vul een glas met ijs en (double-)strain doorheen een extra zeefje de cocktail in het glas. Voeg wat crushed ijs toe. We versieren het glas met een basilicumblaadje en wat hazelnootsnippertjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten