donderdag 5 mei 2016

Cinco de Mayo : Cucumber Loco


Vandaag is het Cinco de Mayo, een belangrijke feestdag in Mexico. Het spreekt voor zich dat we dan een lekker verfrissende cocktail willen drinken die een beetje doet wegdromen naar de Mexicaanse woestijn en zijn typische cactussen en agaveplanten. En ja, elke reden is goed om een aperitiefje te maken… zelfs een feestdag aan de andere kant van de wereld !

Tegelijk wou ik ook graag iets doen met de “gekke groenten” die momenteel aangeboden worden door Delhaize. Dit zijn “lelijke” groenten die afwijken van de geijkte normen, maar waar absoluut niets mis mee is. De versheid en kwaliteit zijn exact hetzelfde als voor de “mooie” groenten. Denk dus aan kromme komkommers, tomaten met een knobbel erop, … alles wat niet netjes past binnen de eenheidsworst die ons dagelijks opgedrongen wordt. Het feit dat er eindelijk bedrijven zijn die hier iets willen aan doen is zeer positief. Elk jaar zou er blijkbaar een derde van de totale groenten-productie niet geconsumeerd worden, wat toch een verschrikkelijke verspilling is. Het is de tweede keer dat Delhaize hiermee een proefproject doet en voor slechts 3,99 Euro krijg je een kistje met 3 kilo verse groenten.

We gingen aan de slag met “gekke komkommers”, waarmee we maar liefst twee lekkere drankjes konden serveren.

1. “Cucumber Loco” Margarita
Opgelet : Dit is een recept voor 2 cocktails, een Margarita drink je nooit alleen !
Ingrediƫnten
Een halve komkommer
10 cl Limoensap
15 cl Cointreau
20 cl Tequila El Domador Reposado

Bereiding
Schil de halve komkommer en snijd deze in blokjes. Voeg samen met een handvol ijsblokjes, het limoensap, Cointreau en Tequila in de blender. Mix tot het volledig vloeibaar is.
Serveer in voorgekoelde Margaritaglazen. Werk af met een partje limoen en/of een sliertje komkommer.
2. “Cucumber Loco” Vodka Cooler
Opgelet : Ook dit recept is voor 2 cocktails !
Ingrediƫnten
Een halve komkommer
10 cl Limoensap
3 soeplepels honing
10 verse muntblaadjes
20 cl Absolut Vodka

Viooltje of ander eetbaar bloemetje
Bereiding
Naar bereiding toe is dit de meest eenvoudige cocktail die je je kan voorstellen. Gooi gewoon alles samen in een blender met een handvol ijsblokjes erbij en mix tot alles vloeibaar is. Serveren in een whiskyglas met een bloemetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten