zaterdag 28 mei 2016

Strawberry & Cucumber Lemonade


Toen de wederhelft (Foodblogster Tineke’s Cucina) een uitgebreide gezonde picknick ging klaarmaken kreeg ik de opdracht om een bijpassend alcoholvrij drankje te maken. Voor de recepten van de picknick kan je terecht op deze link.

Deze limonade is zeker niet moeilijk om te maken en je kan naar eigen smaak het eindresultaat wat zoeter of minder zoet maken.
Opgelet : Het is zeer moeilijk om exacte hoeveelheden op te geven, aangezien elke karaf een verschillende inhoud heeft. Mijn karaf is smaller naar boven toe en heeft dus minder inhoud dan een rechte karaf.
Ingrediënten
10 Aardbeien (Afhankelijk van de dikte, ongeveer twee handen vol)
1 Komkommer van gemiddelde grootte
15 cl. vers limoensap
½ glas niet-bruisend water
1 Fles lichtbruisend water
Canderel Tafelzoetstof


Bereiding
We starten met het wassen van de aardbeien en komkommer. Snijd de aardbeien in kwartjes en doe ze in een blender. Mix tot alles vloeibaar is en passeer het dan doorheen een fijne zeef in een kom.

Vervolgens voegen we het niet-bruisend water, de zoetstof en het limoensap samen in een grote karaf. De hoeveelheid zoetstof is echt naar eigen smaak. Je kan beter met iets minder starten en dan toevoegen tot het helemaal naar wens is. Ik heb zelfs net voor het serveren nog iets zoetstof bijgevoegd omdat het nog net niet zoet genoeg was.

Roeren tot alles goed gemengd is, daarna voeg je het aardbeisap erbij. Opnieuw goed roeren.

Neem een dunschiller en schil de komkommer in mooie linten. Deze mogen bij in de karaf en we vullen verder op met een tiental ijsblokjes en het bruisend water.

Nog eens goed door elkaar roeren met een houten lepel en een uurtje laten staan zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

Eventueel kan je de glazen nog versieren met een aardbei en een plakje komkommer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten