donderdag 1 november 2018

OFW - Dia de Muertos Old Fashioned

 
Vandaag is de officiële start van de Old Fashioned Week, maar omdat het ook Allerheiligen is doen we een “soft-start” die voor beide kan dienen.

Allerheiligen is een herdenkingsfeest wat wereldwijd wordt gevierd, hetzij op heel erg verschillende manieren. Halloween is de avond voor Allerheiligen en werd vooral in Amerika gevierd, de laatste tien jaar waaide dit over naar Europa en zien we ook hier overal griezeltochten en versierde pompoenen. Allerzielen is de tweede dag van Allerheiligen en wordt in Europa amper nog gevierd. Beide dagen worden in Mexico gevierd als een zeer belangrijk feestdagen met de benaming “Dia de Muertos”.


Sinds vorig jaar is die benaming ook overgewaaid en dat uit zich vooral in cocktailbars waar ze op 2 November volop inzetten op cocktails met Tequila en Mezcal, waarbij het barteam zich vaak uitdost in de hierbij horende klederdracht met geschminkte doodshoofden. Het klinkt heel erg luguber, maar het ziet er vaak echt heel knap uit.

“Remember the dead and celebrate life”.


Omdat we vanaf vandaag ook starten met de Old Fashioned Week, doen we een combinatie van beide. Meestal maken we Tequila Old Fashioned met gerijpte Tequila, maar voor deze gelegenheid proberen we het eens met een ongerijpte silver. Het resultaat was zeer lekker, het typische snoepjesaroma van een Silver, versterkt met suiker en een zweem van anijs !


Dia de Muertos Old Fashioned


Ingrediënten
5 cl Sierra Tequila Silver
2 barlepels rietsuikersiroop
1 barlepel Absinth


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Stevig roeren gedurende een 15tal seconden en serveren in een voorgekoeld antiek wijnglaasje. Hou het glas zo clean mogelijk, desnoods versieren met een krulletje citroenzeste indien echt nodig.

P.S. Het doodshoofdje op de foto is een zoutvaatje, wat momenteel gratis bij de fles Tequila zit !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten