dinsdag 6 november 2018

OFW - Brandy Cocktail met Vecchia Romagna

 
Ik had me voorgenomen om ook eens wat vaker te experimenteren met cognac en brandy. Geen beter moment dan de Old Fashioned Week om daarmee te starten. Volgens de originele definitie van een cocktail (waar de Old Fashioned letterlijk van afgeleid is), kan je een Old Fashioned cocktail maken met eender welke spirit als basis.

Vecchia Romagna Riserva 10 ani is een mooie gerijpte Italiaanse brandy gemaakt volgens de ‘Charentais’ methode. Hierbij kiezen ze voor een langzame distillatie in kleine koperen stookketels. In kleine Limousin eiken vaten mag de spirit dan 10 jaar rijpen met deze gouden brandy als resultaat.


Echte liefhebbers degusteren deze brandy het liefst puur in zeer grote cognacglazen, waarbij de warmte van je hand de brandy een klein beetje zal opwarmen, waardoor alle aroma’s naar boven komen. Wij maken met deze brandy een echte klassieke “Brandy Cocktail”. Heel gelijkaardig aan een Old Fashioned, alleen werd de suiker vervangen door de bitterzoete sinaasappellikeur, die uiteraard ook heel wat suiker bevat. 


Brandy Cocktail

Ingrediënten
5 cl Vecchia Romagna Riserva 10 ani
2 cl Cointreau
2 dashes Angostura bitters
2 dashes Absint


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een groot mengglas met veel ijs. Goed roeren gedurende minstens 15 seconden tot de cocktail voldoende gemengd en gekoeld is. Serveren in een voorgekoeld Martiniglas. Versier met een citroenkrul.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten