dinsdag 13 november 2018

Roaster's Gin : Nieuwe gin met koffiesmaakje van Koffie Kàn

 
De West-Vlaamse koffiebranderij Koffie Kàn kennen we al langer als een leverancier van lekkere koffie. The Bruges Gin Society kennen we onder meer van hun zeer smaakvolle Black Swan Gin. Als deze twee partijen de hoofden bij elkaar steken moet er wel een lekker en uniek product uit tevoorschijn komen.

België is natuurlijk een zeer interessant land als het om bittere smaken gaat. We zijn letterlijk verzot op alles wat een subtiele bittere smaak heeft: koffie, chocolade, witloof, gin, tonic, … noem maar op. Een link tussen gin en koffie is dan ook niet echt ver te zoeken en in cocktails zoals de Breakfast Martini van Salvatore Calabrese ontdekten we reeds lang het schitterende resultaat van een blend van deze beide smaken.


Marjolein Vermeersch, koffiespecialiste en eigenares van koffiebranderij Koffie Kàn, bracht iets meer dan een maand geleden haar Roaster’s Gin op de markt. Deze gin heeft een aroma van koffie, donkere chocolade en vanille. Uiteraard is de koffie niet te dominant aanwezig in de mond, je proeft eerder een fluweelzachte en citruszoete gin met een subtiele koffiesmaak.

Ze kwam op het idee door een spaarzaam trucje wat ze eerder toepaste: de overschot van de koffie bij het ontbijt ging in de diepvriezer als koffie-ijsblokjes. Toen ze deze gebruikte in een Gin & Tonic smaakte het heerlijk. Dit eenvoudige idee werd doorontwikkeld tot de huidige Roaster’s Gin. Marjolein en haar man Frederik zijn echter niet snel tevreden en wilden een onberispelijk kwaliteitsproduct afleveren. Een “koffie-gin” klinkt misschien eenvoudig, maar bleek in de praktijk toch heel wat moeilijker om te produceren dan oorspronkelijk gedacht. Daarom werd de hulp ingeroepen van de gin-experts van The Bruges Gin Society.


Roaster’s Gin is een echte London Dry Gin, gebotteld op 43°. Voor een perfecte Gin & Tonic kan je deze gin best combineren met Fever-Tree Mediterranean Tonic en afwerken met kardemom. Meer info via
https://koffiekan.eu/koffie/Roasters-gin

1 opmerking:

  1. Twee flessen getest. Blijft heerlijk smaken. Puur duurt de smaakervaring écht gigantisch lang.

    BeantwoordenVerwijderen