zaterdag 11 november 2017

Old Fashioned Week 2017 : Vieux Carré

Om de Old Fashioned Week in stijl af te sluiten kijken we ook eens naar cocktails die niet strikt het Old Fashioned recept volgen, maar er onmiskenbaar van afgeleid zijn. Bij de Vieux Carré kan je er niet naast kijken (de naam doet het ook al vermoeden, al heeft die meer te maken met de buurt waar deze cocktail ontstond), al wordt hier de suiker vertegenwoordigd door een zoete vermout. Minder zoet dan de klassieke Old Fashioned, maar minstens even sterk.

Ik had met heel veel plezier deze cocktail willen maken met het “andere” officiële whisky-partnermerk voor deze themaweek, maar bij hun marketingbedrijf kreeg ik te horen dat er absoluut geen plannen waren om hieromtrent iets te doen in België. Blijkbaar is België voor vele drankenmerken nog steeds een veel te kleine omzetmarkt. Al vraag ik me dan toch af of ze ook rekening houden met die extra 25% “onzichtbare omzet”, die vanwege de belachelijk hoge Belgische accijnzen in onze buurlanden aangekocht wordt ?

In deze versie gebruiken we Monkey Shoulder Triple Malt i.p.v. een rye Whisky en daarnaast ook orange bitters i.p.v. Angostura en Peychaud’s. Hierdoor krijgen we toch weer een heel ander resultaat. Deze versie is een sterke maar tegelijk toch ook iets zoetere variant. We serveren deze versie niet in een typisch Old Fashioned glas, maar net als voor de Manhattan kiezen we voor een Martiniglas.

Ingrediënten
30 ml Monkey Shoulder Triple Malt Whisky
30 ml Pierre Ferrand 1840 Original Formula (Cognac)
30 ml Martini Riserva Rubino (zoete vermout)
2 barlepels Bénédictine (Franse kruidenlikeur)
2 dashes Orange bitters

Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Stevig roeren tot alle smaken perfect blenden en de cocktail voldoende gekoeld is. Strainen in een voorgekoeld Martiniglas. Versieren met een cocktailkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten