vrijdag 3 november 2017

Old Fashioned Week 2017 : Rhum J.M.

Tweede dag van de Old Fashioned Week en vandaag zetten we één van de officiële partnermerken van deze themaweek in de kijker : Rhum J.M.

Deze Franse rum is afkomstig van een stokerij aan de voet van de berg Pelée in Martinique. Hij wordt gestookt in koperen kolommen en rijpt 3 jaar lang op "re-toasted" Amerikaanse eiken ex-bourbon vaten en daarna nog een extra jaar op nieuwe, licht getoaste Amerikaanse eiken vaten.


Aroma’s van hout, vanille, nougat, chocolade en fruit. Zweem van koffie. Vanille, koffie en fruit komen ook terug in de smaak.

Rhum J.M. is een premium merk dat er echt alles aan doet om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Het suikerriet wordt binnen het uur na het oogsten fijngemalen in de eigen molens van de stokerij. Hierdoor blijven alle aroma’s perfect bewaard. J.M. is ook de enige stoker in Martinique die bronwater gebruikt voor zijn productie. We proberen dan ook deze rum alle eer aan te doen met deze Old Fashioned met creoolse invloeden.


Volgende week gaan we iets meer experimenteren met het aloude Old Fashioned recept.

J.M. Old Fashioned


Ingredienten
60 ml Rhum JM VSOP
15 ml Rietsuikersiroop
2 dash Chocoladebitters
1 dash Notenbitters


Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Krachtig roeren tot alles mooi gekoeld en gemengd is. Strainen in een voorgekoeld Old Fashioned glas met een mooi groot ijsblok. Versieren met een mooi gedroogd sinaasappelschijfje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten