vrijdag 10 november 2017

Old Fashioned Week 2017 : Angostura

Volgens mij worden de bitters van Angostura in zowat 90% van de klassieke Old Fashioned cocktails gebruikt. Deze producent van kruidige bitters uit Trinidad heeft echter nog andere zaken in zijn portfolio, zoals een reeks bijzonder lekkere rums, waarmee ze reeds meer dan 60 medailles behaalden.

Vandaag kiezen we de Angostura 1919 als basis voor onze cocktail. Misschien klinkt dat nog bekend, want ook vorig jaar gingen we hiermee aan de slag tijdens de Old Fashioned Week.

Vrij recent lanceerde het House of Angostura nog een gloednieuw product : Amaro di AngosturaDeze amberkleurige bitter heeft aroma’s van kaneel, donkere chocolade en zonder enige twijfel de kruidige Angostura aromatische bitters. In de mond proef je ook tonen van kaneel en drop.

Deze amaro is een zeer waardevolle aanvulling in een klassieke Rum Old Fashioned, zoals we aantonen met dit eenvoudige doch zeer smaakvolle recept.

Angostura Old Fashioned

Ingrediënten
60 ml Angostura Rum 1919
20 ml Amaro di Angostura
10 ml Rietsuikersiroop
2 dashes Angostura Orange bitters

Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Krachtig roeren tot alles perfect geblend en gekoeld is. Strainen in een Double Old Fashioned glas met een groot ijsblok. Versieren met een cocktailkers en een stukje sinaasappelschil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten