maandag 6 november 2017

Old Fashioned Week 2017 : Koks & Tales

Het is uiteraard vrij klassiek om Old Fashioned cocktails te maken met whisky, bourbon of rum. Maar tijdens de Old Fashioned Week moeten we natuurlijk ook durven uitpakken met de trots der lage landen : jenever.

Omdat ikzelf niet veel verder kwam dan een braaf en klassiek recept, ging ik te rade bij Rob Biesmans, de Hasseltse bartender van Koks & Tales, die al heel wat jaren experimenteert met lekkere jenevercocktails. Later deze week volgt er ook nog een Jenever Old Fashioned recept van Jurgen Lijcops van Bar Barbure.

Toen ik Rob tijdens een drukke vrijdagavond deze uitdaging gaf mixte hij op enkele minuten tijd deze bijzonder smaakvolle Jenever Old Fashioned cocktail in elkaar :

Ingrediënten
Spirits : De Moor Oude Klare Graanjenever “Le Lion d’Or” + De Moor Single Malt Graanjenever Founders Reserve.
Suikers : citroengrassiroop + Falernum
Bitters : 2 dashes Angostura
Water :  1 splash Bruiswater

Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Stevig roeren tot de cocktail ijskoud is en perfect gemengd. Strainen in een voorgekoeld glas met vers ijs. Versieren met citrus en een cocktailkers.

En wil je van deze cocktail genieten, zorgvuldig bereid volgens de regels van de kunst… loop dan zeker eens binnen bij Koks&Tales en vertel Rob dat je over deze cocktail hebt gelezen op Double Strainger !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten