woensdag 8 november 2017

Old Fashioned Week 2017 : Bar Burbure

Ook buiten Hasselt drinken ze graag jenever. Toen ik Jurgen Lijcops van Bar Burbure vroeg welke Old Fashioned hij zou voorstellen voor de Old Fashioned Week kreeg ik zonder de minste twijfel als antwoord : “The Dutch Monument, onze Green Club Card cocktail op basis van jenever”.

De Green Club Card is een cocktailkaart met premium cocktails voor de echte cocktailliefhebbers. Naast deze kaart is er natuurlijk ook een “gewone” kaart met zowel klassieke als signature cocktails.

De belangrijkste ingrediënten voor deze cocktail :


• Jenever Notaris 
1988 uit Schiedam, één van de meest complexe en oer-Hollandse jenevers, gestookt volgens oude familierecepten uit 1777.
• Calvados Didier Lemorton 
10y, voor de echte liefhebber van appel en peer. Gedistilleerd in de Domfrontais regio in Normandië, waar het toegestaan is om meer peren toe te voegen aan de basis voor de Calvados. Didier Lemorton gebruikt voor zijn Calvados 70% perensap en 30 % appelsap.
• Eau-de-Vie de Poire Williams Domaine Guy Roulot, bekend producent van Meursault wijnen in de Bourgogne.


Zoals je kan merken is dit echt wel een premium cocktail, samengesteld met zeer delicate spirits. Het specifieke karakter van elke spirit werd gerespecteerd en naar een hoger level gebracht in deze uitzonderlijke mix.

Probeer dan ook liever niet om deze cocktail zelf te maken, maar ga er gewoon lekker van genieten bij Bar Burbure op het Antwerpse Zuid. Deze droge en lichtjes zoete cocktail wordt er geserveerd samen met een waanzinnig lekker stukje appel-amandeltaart.

Het aroma van peren hoort echt bij de herfst, dus nu is het ideale moment om dit soort cocktails te proeven. Toch geen fan van peren? Op de kaart staan nog meerdere andere Old Fashioned cocktails !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten