zondag 29 oktober 2017

Nominaties voor Koks & Tales

Zonder overdrijven kan ik stellen dat het momenteel best goed gaat met Rob Biesmans van Koks & Tales. Enkele weken geleden werd zijn cocktailbar genomineerd voor de Venuez “Best Cocktailbar” award, vorige week stootte Rob ook door naar de Noord-Europese finale van de Bacardi Legacy Competition met zijn “Blazing Britt” cocktail op basis van Bacardi 8. De winnaars van deze “halve finales” nemen daarna deel aan de Global Finals in Mexico City.

Redenen genoeg om nog eens richting Hasselt te trekken en de aangepaste wedstrijdversie van deze cocktail te gaan proeven. Het was tevens mijn eerste bezoek aan de bar sinds de grote “make-over”. Het mag gezegd worden, het ziet er echt schitterend uit. Na enkele minuten waan je je echt in een aflevering van Mad Men en verwacht je dat elk moment Don Draper kan binnenstappen voor zijn Old Fashioned. Zeer geslaagde transformatie en een mooie trekpleister voor Hasselt. Troonopvolgster vond de inrichting van het toilet trouwens ook schitterend.

Intussen ken ik de Blazing Britt cocktail ook al vrij goed. Ik heb de eerste versie van de cocktail geproefd tijdens de voorstelling van Rob’s Falernum
, daarna heb ik de cocktail ook zelf voorgesteld aan de rum-abonnees van Savourist. Sinds toen werd het recept voor deze wedstrijd aangepast met Bacardi 8 en het recept zal in de komende weken nog wat verder worden getweaked voor de deelname aan de finales.

De smaak zit volgens mij zeer goed. De Bacardi Legacy Competition is geen klassieke cocktailwedstrijd. Het gaat hier veel minder over de bartender, maar vooral over de cocktail op zich. Die cocktail moet een verhaal hebben, wereldwijd eenvoudig te bereiden zijn en voldoende in zich hebben om een echte klassieker te worden. De kans dat de opvolger van Ran Van Ongevalle’s Clarita cocktail (Global Winner van de vorige editie) opnieuw uit ons land komt is niet helemaal onrealistisch.

Toen we als afsluiter vroegen of Rob het ook nog zag zitten om een lekkere cocktail met ons te delen voor de Old Fashioned Week, was hij onmiddelijk enthousiast. Het resultaat krijgen jullie binnen enkele dagen te zien !

P.S. Het vernieuwde recept voor de Blazing Britt bevat : Bacardi 8 Anos Rum, Falernum, Limoensap, gembersiroop en Pierre Ferrand Dry Curaçao.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten