vrijdag 13 oktober 2017

Savourist selected by Double Strainger (3/3) : Spirits

Deze maand krijg je bij Savourist de “Selectie van Double Strainger”.

Het Whisky-abonnement en het Rum-abonnement bespraken we reeds in eerdere artikels, vandaag sluiten we de reeks af met het Spirits-abonnement, waarbij je een selectie krijgt van een whisky, een rum en een andere spirit.

Spirits-abonnement  Oktober 2017


• Balvenie Doublewood 17 years (Whisky)
• World’s End Dark Spiced (Rum)
• Pierre Ferrand 1840 Original Formula (Cognac)


In deze selectie zitten uiteraard al een whisky en een rum uit de twee andere selecties, maar hieraan hebben we als derde proefstaal een cognac toegevoegd. Voor zover ik weet heeft Savourist nooit eerder een cognac in zijn selecties gehad, dus dat was al zeker een extra reden om hiervoor te kiezen. Na intensief overleg werd gekozen voor Pierre Ferrand 1840 Original Formula, dit is momenteel zowat de meest gebruikte cognac voor cocktails… in de betere cocktailbars.


Als cocktail gaan we voor een stijlvolle Pépa, genaamd naar Pépa Bonafé
, een starlet uit de ‘silent movies’ van de jaren 1920. Ik kies voor het originele recept met drie even delen cognac, droge vermout en vodka. Ik beschrijf deze cocktail soms wel eens als de ideale cognac-cocktail voor de echte Dry Martini-liefhebber. Je mag dus een zeer droge en stevige cocktail verwachten.

Pépa

Ingrediënten
1x Savourist proefbuisje Pierre Ferrand 1840 Original Formula
30 ml Forest Dry Vermouth
30 ml 6-Moments vodka
1 dash Angostura bitters

Bereiding
Alle ingrediënten samenvoegen in een mengbeker met veel ijs. Goed roeren gedurende 15 seconden tot de cocktail perfect gekoeld en gemengd is. Serveren in een voorgekoeld Martini-glas. Versieren met een gedroogd citroenschijfje of citroentwist.

Nog geen abonnee van Savourist ? Gebruik nu onze kortingcode DOUBLESTRAINGER voor 6€ korting op de eerste maand van een maandabonnement. Ideaal voor wie deze maand onze selectie wil proeven. Het abonnement opzeggen is mogelijk op elk moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten